StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чи можна кидати туалетний папір в унітаз: сантехнік здивував відповіддю

8 вересня 2024, 14:42оновлено 11 вересня, 17:15
928945
Змивання туалетного паперу в унітаз зазвичай безпечне, але іноді може спричинити проблеми. Главред з'ясував, чи можна кидати туалетний папір в унітаз.
Чи можна кидати туалетний папір в унітаз: сантехнік здивував відповіддю
Чи можна кидати туалетний папір в унітаз - сантехнік здивував відповіддю / Колаж Главред, фото: ua.depositphotos.com

Змивання туалетного паперу в унітаз — питання, яке часто викликає сумніви у багатьох людей. Хоча більшість вважає це безпечним, правильна утилізація туалетного паперу може залежати від типу системи каналізації та якості паперу. Неправильне використання може призвести до засмічень і проблем із каналізаційними системами. Про те, чому туалетний папір не можна викидати в унітаз розповів професійний будівельник, сантехнік, автор популярного YouTube-каналу Texas Barndominiums.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як усунути засмічення унітазу, рекомендуємо наш матеріал: Як позбутися засмічення в унітазі без вантуза: забутий, але дуже хороший спосіб.

Який туалетний папір розчиняється в унітазі

"Кілька днів тому я взяв рулон паперових рушників, розрізав його на торцювальній пилці, щоб зробити щось на зразок туалетного паперу. Багато хто з вас засмутився, бо ви казали, що паперові рушники забиватимуть унітаз", – розповідає сантехнік.

Автор погоджується з тим, що паперові рушники дійсно можуть спричинити засмічення, але звертає увагу на те, що його експеримент не був про те, щоб змивати ці рушники в унітаз.

"Туалетний папір не призначений для вашого унітаза, а для іншого використання, – пояснює він з іронією. – Проте багато глядачів у коментарях висловили стурбованість, тому я вирішив провести експеримент і порівняти туалетний папір і паперові рушники".

Чи можна вологий туалетний папір спускати в унітаз

Будівельник демонструє на відео процес змивання туалетного паперу та паперових рушників, щоб показати різницю між ними.

"Туалетний папір швидко розчиняється, – каже він. – Паперові рушники ж не розчиняються так легко, що й робить їх небезпечними для сантехніки".

Дивіться відео про те, чи можна вологий туалетний папір спускати в унітаз:

Який туалетний папір розчиняється в унітазі

Після кількох секунд експерименту можна помітити, що паперовий рушник залишається цілим, тоді як туалетний папір майже повністю розклався.

"Ось чому змивання паперових рушників – це погана ідея, – підсумовує він. – Вони можуть забити ваш унітаз і завдати значної шкоди".

Чому не можна кидати туалетний папір в унітаз

Будівельник також пояснює, як працює унітаз і які можуть бути наслідки засмічення.

"Коли ви змиваєте воду, вона проходить через P-пастку, потім рухається далі в каналізаційну систему. Засмічення часто відбуваються саме в цій пастці, – пояснює він. – Якщо ви засмітите унітаз рушниками, це може спричинити серйозні проблеми і вимагати втручання сантехніка".

Якщо вам цікаво дізнатись більше про основні причини поломки унітазу та шляхи їх виправлення, рекомендуємо наш матеріал: Що робити, якщо з бачка унітазу тече вода: дуже легке, але робоче рішення.

Що відомо про YouTube канал "Texas Barndominiums"

YouTube канал "Texas Barndominiums" спеціалізується на будівництві та проєктуванні барндомініумів — унікальних будівель, які поєднують житлові та господарські приміщення в одному об'єкті. Це популярний вибір для тих, хто хоче поєднати будинок із функціональним простором, наприклад, гаражем або майстернею. Відео з цього каналу надають докладні інструкції та натхнення для глядачів, які цікавляться нестандартними будівельними проєктами. Загальна аудиторія каналу - понад 220 тисяч користувачів.

Якщо ж паперові рушники потраплять далі в магістральні труби, шкода може бути набагато більшою.

"У такому випадку вам доведеться викликати сантехніка, який, можливо, доведеться зняти унітаз або навіть провести серйозний ремонт труб", – попереджає автор.

Чому в деяких унітазах не можна змивати туалетний папір

"Не змивайте паперові рушники в унітаз. Це погана ідея", – підсумовує він. "Я думав, що це очевидно, але вирішив зробити це відео для тих, хто не був упевнений. Сподіваюся, це вам допоможе".

Ця порада допоможе уникнути проблем із сантехнікою і дорогого ремонту в майбутньому.

Чому в деяких унітазах не можна змивати туалетний папір

Як розповідає Мікеле Адгейт, працівниця Департаменту охорони навколишнього середовища Нью-Йорка у коментарі "NowThis Earth", очисні споруди переповнені вологими серветками, які забивають каналізацію і містять шкідливий мікропластик. Вологі серветки є серйозною проблемою, оскільки, на відміну від туалетного паперу, вони не розкладаються. "За найскромнішими підрахунками, це коштує місту близько 19 мільйонів доларів на рік на утилізацію серветок та інших предметів, що не змиваються", — зазначає Адгейт.

Що не можна виливати в унітаз

Проблема полягає не лише у вологих серветках. Коли люди змивають жир та олію в каналізацію, це призводить до утворення так званих "жирових птахів" — мас, які утворюються в поєднанні з серветками та іншими предметами, що забивають міську каналізацію. Адгейт пояснює, що саме ці засмічення є однією з основних причин резервування каналізаційних систем у містах.

Дивіться відео про те, що не можна виливати в унітаз:

Що відомо про платформу "NowThis Earth"

"NowThis Earth" — це YouTube-канал, присвячений питанням довкілля, кліматичних змін, сталого розвитку та екологічних інновацій. Це частина медіаплатформи NowThis, яка відома своїми короткими та інформативними відео на різні соціальні та політичні теми. NowThis Earth фокусується виключно на екологічних проблемах, інформуючи аудиторію про сучасні виклики та рішення, пов’язані з охороною навколишнього середовища.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти