StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чи може спалахнути пергамент в духовці: 3 правила, які повинен знати кожен

29 лютого 2024, 11:34оновлено 29 лютого, 23:51
Якщо неправильно поводитися з пергаментним папером, то є ризик, що він може загорітися під час приготування страви.
Пергаментная бумага, выпечка
Чи може спалахнути пергамент в духовці/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Пергаментний папір – дуже зручна і майже незамінна річ на кухні, коли потрібно приготувати якісь страви в духовці або спекти торт, булочки чи інші види випічки. Якщо правильно користуватися таким кухонним помічником, то цей папір не прилипатиме до дека і допоможе приготувати страви безпечно і зручно.

Радимо прочитати також наступний матеріал: Лише люди з орлиним зором знайдуть собаку в печері за 6 секунд: складна оптична ілюзія

Але хоча б раз у кожної господині чи господаря виникало запитання, чи може спалахнути пергамент у духовці. Варто знати кілька основних моментів, щоб не допустити виникнення таких небезпечних ситуацій.

відео дня

Пергаментний папір може загорітися, якщо не бути обережними і не дотримуватися певних правил. Так, першочергово варто стежити за тим, щоб краї листа не виступали за межі дека і не піддавалися прямому впливу вогню, якщо ви готуєте страви у газовій духовці, адже є ризик, що ці краї паперу можуть загорітися.

Також варто стежити за тим, щоб температура в духовці не була занадто високою. Щоб пергаментний папір не загорівся, температура не повинна перевищувати 220 градусів.

Не можна використовувати пергаментний папір під час підсмажування чогось в духовці, а також забороняється його використовувати на грилі та в тостерах. У такому разі папір може стати коричневим, розсипатися або навіть загорітися.

Яку температуру витримує пергаментний папір

Загалом пергаментний папір розрахований на температуру не вище 220 градусів. Якщо вона буде вищою, то деякі види такого паперу можуть ставати крихкими і розкришитися або ж потемніти.

Як поводитися під час пожежі у приміщенні?

Якщо пожежа застала вас у приміщенні, то, згідно із порадами ДСНС України, потрібно діяти наступним чином:

зорієнтуватися щодо наявної небезпеки і напрямку її знаходження;

  • якщо ви прокинулися від шуму пожежі й запаху диму, не можна сідати у ліжку – одразу скотіться з нього на підлогу;
  • повзіть по підлозі до дверей, але не відчиняйте їх одразу, щоб пожежа не посилилася від великого притоку повітря ззовні;
  • перед тим, як відчиняти двері, доторкніться до них тильною стороною долоні: якщо вони гарячі, то відчиняти їх не можна, адже дим і полум’я не дадуть вам вийти, якщо не гарячі – відчиняйте і швидко виходьте;
  • якщо ви вийшли через двері, зачиніть їх і поповзом пересувайтесь до виходу із приміщення;
  • якщо ви не можете вийти з приміщення, бо за дверима полум’я і дим, то щільно зачиніть двері, а всі щілини і отвори заткніть будь-якою тканиною, після цього поповзом повертайтеся у глибину приміщення, вживаючи заходів щодо порятунку;
  • під час пожежі заборонено користуватися ліфтами;
  • виходити із зони пожежі необхідно в навітряну сторону – туди, звідки дме вітер;
  • якщо ви знаходитесь у висотному будинку, не біжіть вниз крізь вогонь, а скористуйтеся можливістю врятуватися на даху будівлі.

Із повним переліком правил поведінки під час пожежі у приміщенні можна ознайомитися на сайті Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти