Як зробити добрива з яєчної шкаралупи для кімнатних квітів: 3 найкращі варіанти

18 жовтня 2024, 03:35
109
Яєчна шкаралупа є чудовим добривом для рослин, при цьому використовувати її в таких цілях досить просто.
Яйца, яичная скорлупа
Як зробити добрива з яєчної шкаралупи для кімнатних квітів/ колаж: Главред, фото: скрин

Шкаралупа яєць є хорошим добривом для домашніх рослин. Яєчну шкаралупу потрібно промити від залишків яєць, добре просушити. Далі її можна використовувати для різних потреб, зокрема і для того, щоб підживлювати кімнатні рослини, розсаду, а також рослини на городі та в саду.

Авторка YouTube-каналу "Вирощування рослин" поділилася своїми секретами, чи є дієвою яєчна шкаралупа для кімнатних рослин та для інших рослин. Також вона розповіла, як зробити добрива з яєчної шкаралупи для кімнатних квітів і не тільки, та описала три способи, яким чином можна застосовувати такі природні добрива.

"Яєчна шкаралупа складається з 97% карбонату кальцію, а також фосфору, фтору, міді, заліза та інших елементів – якраз саме з тих елементів, які необхідні для росту та розвитку рослин. Яєчну шкаралупу використовують для розкислення ґрунту. Але якщо її просто взяти і розім’яти руками і посипати по ґрунту, а потім заробити цей ґрунт, то це одразу не дасть такого хорошого ефекту, швидко ми нічого не дочекаємося, тому що шкаралупа дуже тверда і буде розкладатися кілька років", – йдеться у відео.

1. Порошок яєчної шкаралупи

Авторка відео розповіла, що найкраще шкаралупу подрібнити руками, а потім її перемолоти за допомогою кавомолки, м’ясорубки або навіть подрібнити качалкою, замотавши перед цим у тканину. Після цього отриманий порошок можна використовувати для підживлення рослин.

2. Розчин з яєчної шкаралупи

Промити яєчну шкаралупу. Розтовкти вручну 5 яєчних шкаралуп, після цього засипати їх у банку і залити 0,5 літра гарячої води. Далі накрити кришкою і настояти 7 днів. Щодня потрібно перемішувати. Розчин буде готовий тоді, коли він набере мутного кольору і навіть буде мати специфічний запах.

Тоді потрібно буде взяти одну частину цього розчину і розвести у трьох частинах води. Якщо таким засобом підливати, наприклад, розсаду, то потрібно брати 1 столову ложку розведеного розчину на одну 200-грамову склянку, у якій росте розсада

"А ще краще додати до води порошок з яєчної шкаралупи, тому що порошок швидше розчиняється і швидше буде реакція", – зазначила авторка відео.

3. Шкаралупа яйця як дренаж

Яєчну шкаралупу можна також застосовувати, як дренаж. У такому разі потрібно насипати шматочки подрібненої шкаралупи на дно ємності, зверху насипати ґрунт і посадити рослину.

Дивіться відео про те, як зробити добрива з яєчної шкаралупи для кімнатних квітів:

Яичная скорлупа как удобрение для комнатных растений инфографика
Яєчна шкаралупа як добриво для кімнатних рослин/ Інфографіка: Главред

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти