StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як охолодити квартиру в спеку без кондиціонера - поради експерта

26 червня 2021, 13:19
Щоби легше було дихати, можна використовувати вентилятори, пляшки з холодною водою, ємності з льодом і, звичайно ж, правильно провітрювати приміщення.
вентилятор
Експерт назвав п'ять способів охолодити квартиру в спеку / Фото pixaby

Літня спека робить життя не дуже комфортним. Особливо це стосується жителів багатоквартирних будинків у великих містах. Виконавчий директор Sibling Михайло Шкляр розповів, як можна охолодити квартиру в спеку, якщо у вас немає кондиціонера.

За словами експерта, щоби легше було дихати, можна використовувати вентилятори, пляшки з холодною водою, ємності з льодом і, звичайно ж, правильно провітрювати приміщення, передає Российская газета.

П'ять способів охолодити квартиру в спеку

  • Найпрохолодніший час влітку - період між чотирма і сімома годинами ранку, тому слід відкривати вікна о дев'ятій-десятій вечора і закривати вранці.
  • Можна поставити кілька пляшок з холодною водою або ємностей з льодом перед звичайним вентилятором. Такий спосіб допоможе забезпечити приплив холодного повітря. При цьому у стельових вентиляторів зазвичай є спеціальний літній режим - саме його і потрібно використовувати.
  • Для підвищення рівня вологості в приміщенні перед відкритим вікном можна повісити мокрий рушник.
  • Щоби було комфортніше спати у спекотну погоду, можна охолодити постільну білизну в холодильнику.
  • Варто відмовитися від використання килимового покриття в будинку, оскільки воно не дозволяє приміщенню охолонути. Якщо на підлозі плитка або камінь, то можна просто намочити підлогу — це дасть відчуття вологості.

Як повідомляв Главред, лікар-терапевт і дієтолог Ольга Безугла розповіла, які напої краще пити влітку, щоби допомогти організму перенести високі температури.

Раніше кардіолог Юлія Гончарова розповіла, скільки води потрібно пити на день під час спекотної погоди людям, у яких є виражена серцева недостатність, і тим, у кого вона не проявляється. Також вона пояснила, що необхідно додати в раціон у спекотну погоду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти