StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як не застудитися від вентилятора: ці правила врятують у спеку

18 липня 2024, 20:22
477
Влітку вентилятори і кондиціонери незамінні під час спеки, але ця "рятівники" можуть насправді завдати шкоди, якщо не знати, як не захворіти під вентилятором.
Вентилятор, простуда
Як користуватися вентилятором, щоб не продуло / Колаж: Главред, фото: flickr

Цього року літо супроводжується аномальною спекою, тому багато хто у спробах охолодитися обирає вентилятор. Однак, якщо не знати, як правильно використовувати вентилятор у спеку, можна з легкістю захворіти.

Як користуватися вентилятором, щоб не продуло

У статті Healthline йдеться, як правильно використовувати вентилятор у спеку. Для безпечного користування вентилятором тримайте його на відстані 60-90 сантиметрів фути, щоб захиститися від концентрованого потоку повітря.

Осцилюючий вентилятор також запобігає руху потоку повітря лише в одному напрямку, а деякі вентилятори постачаються з таймерами, які вимикають пристрій через пару годин, що може допомогти мінімізувати вплив активного потоку повітря на людину. Крім того, важливо часто чистити лопаті вентилятора від пилу.

відео дня

Чи можна застудитись від вентилятора вночі

У сні з вентилятором є плюси і мінуси. З одного боку циркулююче повітря може висушити ваш рот, шкіру та очі, з іншого - вентилятор може охолодити вас, а його м’який ритмічний звук допоможе заснути. Якщо дотримуватись правил безпеки використання вентилятора, то він не становить серйозної небезпеки вночі, хіба у чутливих людей може викликати симптоми "легкого подразнення".

Чому хворіють від вентилятора

Зазвичай серйозні захворювання через вентилятор можуть виникнути тільки якщо користуватися ним неправильно. Маленька відстань між пристроєм та людиною і потужний потік повітря створюють протяг і перепад температури, що може спричинити літню застуду.

Що таке Healthline?

Healthline – американський веб-сайт з інформацією про здоров’я зі штаб-квартирою в Сан-Франциско, Каліфорнія. Він був заснований у 1999 році, перезапущений у 2006 році та створений як окрема організація в січні 2016 року. Healthline займає середину рейтингу веб-сайтів з інформацією про здоров’я. Дослідження найкращих веб-сайтів про здоров’я, опубліковане в 2021 році, оцінило його якість як "хорошу" порівняно з "відмінними" оцінками MedlinePlus і рейтингом "задовільно/добре" від Medical News Today, пише Вікіпедія.

Інші новини про боротьбу зі спекою:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти