StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як навчитись відкладати гроші: експерти назвали 5 правил економії в 2024 році

23 лютого 2024, 11:38
16955
Заощадження грошей забезпечує безпеку для реалізації життєвих цілей, які можуть бути далеко в майбутньому, але починати заощаджувати ніколи не рано.
Як навчитись відкладати гроші: експерти назвали 5 правил економії в 2024 році
Як навчитися економити - 5 правил для економії грошей / Колаж Главред, фото: УНІАН, pexels, ua.depositphotos.com

Зважаючи на те, що криза, яка триває, має величезний вплив на гаманець, ніколи ще не було так важливо заощаджувати, коли є можливість. Фінансові експерти The Lazy Trader склали зручний список найкращих способів заощадження грошей на 2024 рік, які допоможуть вам досягти фінансової стабільності, повідомляє Irish Mirror.

Використовуйте цифровий планувальник бюджету

Експерти зазначають, що цифровий планувальник бюджету - це ідеальне рішення для управління вашими фінансами протягом дня, яке допоможе вам залишатися в межах ліміту витрат.

"Якщо вам потрібно внести якісь корективи на ходу, його також легко змінити, і його можна модифікувати відповідно до ваших потреб", - наголошують спеціалісти.

відео дня

Простий додаток на вашому телефоні або пристрої є більш доступним і дозволяє заощадити на створенні непотрібного безладу або ризику втратити записаний вами бюджет.

Використовуйте скарбнички, що розбиваються

Скарбничка - це все про дисципліну та послідовність, дві характеристики, необхідні для заощадження грошей.

"Відкладати гроші, які неможливо повернути, не розбивши скарбничку, може бути складно, особливо якщо ви стурбовані своїм поточним фінансовим становищем. Однак це чудовий спосіб заощадити гроші, навіть не підозрюючи про це, і незалежно від того, чи то на відпустку, чи на оренду житла, вражає, як далеко можуть зайти кілька копійок", - наголошують фахівці із економії.

Вони додають, що інвестування в недоступну скарбничку, куди ви не зможете забрати гроші, не розбивши її, додасть вам більше рішучості заощаджувати, поки вона не буде заповнена до країв.

Не знімайте гроші зі своїх заощаджень

Фінансові експерти вказують, що хоча може виникнути спокуса взяти гроші зі своїх заощаджень для спонтанних покупок, пам'ятайте, що вони є заощадженнями не просто так.

"Незалежно від того, що це - майбутня пенсія, іпотека чи автомобіль вашої мрії, ці гроші були відкладені для того, щоб ви могли дозволити собі розкіш, на яку ви заощаджували", - вказують вони.

Робіть розумні покупки в супермаркеті

У супермаркеті може бути дуже спокусливо покласти до візка незаплановані товари, але ви несвідомо спричините зростання загальних витрат у магазині.

"Заходячи до місцевого супермаркету, намагайтеся дотримуватися свого списку покупок і шукати дешевші альтернативи. Бренди супермаркетів - це чудовий спосіб скоротити витрати, особливо на продукти першої необхідності, такі як макарони та рис, оскільки вам не доведеться витрачати цілий статок на найнеобхідніше", - наголошують аналітики.

Крім того, вони акцентують на тому, що супермаркети пропонують вигоди від карток лояльності, які можуть дати вам величезні знижки на покупки, і які можна отримати безкоштовно.

Крім того, завжди варто зазирнути у відділ зі зниженими цінами, оскільки багато свіжих продуктів можна заморозити в домашніх умовах і заощадити чимало грошей, замість того, щоб платити повну ціну.

Купівля оптом - це також чудовий спосіб заощадити кілька зайвих євро, оскільки, як правило, окремі продукти коштують дешевше, а також зменшує клопоти, пов'язані з необхідністю повертатися до супермаркету, щоб поповнити запаси.

Погашайте кредити відразу

Кредитний ліміт може опуститися в списку пріоритетів, коли в гру вступають інші фінанси; він може бути чудовою мережею фінансової підтримки, але з часом його потрібно погашати через від'ємне сальдо.

"Через певний проміжок часу з вас почнуть стягувати пеню, якщо сума не буде погашена, тому найкраще погашати кредити одразу, як тільки у вас з'являться кошти, щоб уникнути зайвих додаткових витрат", - резюмують експерти із економіки.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти