StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Хитрі кухарі не викидають лушпиння цибулі: куди його додають

21 грудня 2023, 15:22
4407
Ми знайшли цілих 6 застосувань цибулинню, які все викидають в смітник.
Куди подіти лушпиння цибулі
Куди подіти лушпиння цибулі / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Цибулиння, яке зазвичай викидається у сміття, насправді може використовуватися в різних корисних та креативних цілях.

Так, досвідчені кухарі ніколи не позбавляються від лушпиння після чистки овоча - вони використовують його при готуванні.

Цибулиння вони застосовують при приготуванні відразу декількох страв - в рис або до м'ясних соусів. Крім приємного аромату, цибульні залишки також додадуть їжі розкішний золотистий відтінок. Також завдяки цибулинню їжа виходить густішою і насиченою за смаком.

відео дня

Що можна зробити з цибулинням?

Крім хитрощів кухарів є чимало хитрощів використання цибулиння:

  • Барвник для яєць: Цибулиння може використовуватися для приготування природного барвника для яєць. Варіть лушпиння разом з яйцями, щоб надати їм природний коричневий або червоний відтінок.
  • Добриво для рослин: Багате мінералами цибулиння може бути використана у якості добрива для рослин. Помістіть його в ґрунт або приготуйте настій для поливу.
  • Відлякувач комах: Аромат цибулиння може відлякувати деяких комах. Розподіліть її навколо рослин в саду або в кімнаті, щоб захистити їх від шкідників.

  • Чистячий засіб: Лушпиння може використовуватися як природний абразивний засіб для чищення каструль і сковорідок. Просто насипте її на брудні поверхні і почніть чистити.
  • Матеріал для запікання риби: Замотайте рибу в лушпиння цибулі на грилі під час приготування. Це додасть рибі аромат і запобіжить прилипанні до поверхні.
  • Ароматизація приправ: Сушене цибулиння може використовуватися для ароматизації приправ і соусів. Просто додайте його в мішечок або фільтруючу сумку, щоб легко видалити перед подачею страви.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти