StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Для чого в автомобільній аптечці презерватив - використовують його не за призначенням

9 вересня 2024, 15:47
1802
Розглянемо, для чого знадобиться презерватив і чому його варто включати до складу аптечок першої допомоги.
Для чого в автомобільній аптечці презерватив
Для чого в автомобільній аптечці презерватив / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Презервативи в аптечці можуть викликати здивування, але вони насправді можуть виявитися корисним багатофункціональним предметом в екстремальних ситуаціях. Їх можна використовувати не тільки за основним призначенням, а й у різних життєвих обставинах.

Розглянемо, для чого знадобиться презерватив і чому його варто включати до складу аптечок першої допомоги.

Водонепроникна ємність

Одне з найбільш незвичайних застосувань презерватива - це можливість використовувати його як ємність для води. Латексний презерватив здатний вміщати до 2 літрів рідини, пишуть Факти.

відео дня

Щоб зробити імпровізовану "флягу", досить змити мастило, помістити презерватив у шкарпетку для захисту і наповнити його водою. Це може стати порятунком у ситуаціях, коли немає доступу до посуду або пляшки для зберігання води.

Цікаві факти про презервативи

  • Термін придатності презерватива - 4 роки.
  • Не так давно випустили спеціальні веганські презервативи. У виробництві їх використовують какао-порошок замість казеїну (молочний білок). У звичайних презервативах казеїн використовують для надання гладкості латексу.
  • У деяких країнах у продажу з'явилися спеціальні "підліткові" презервативи, які йдуть трохи менші за розміром, ніж звичайні.
  • Найактивніший вік використання презервативів - між 18 і 25 роками.

Джгут для зупинки кровотечі

Чому презервативи входять до складу аптечок першої допомоги? Однією з причин є можливість використовувати презерватив як альтернативний медичний джгут. Латекс досить еластичний, щоб у разі правильного накладення зупиняти кровотечу без некрозу тканин протягом приблизно шести годин. Це робить його корисним інструментом під час надання першої допомоги.

Захист від вологи

Презерватив може бути використаний для захисту дрібних предметів від вологи. Ви можете покласти в нього сірники, документи або електронні пристрої, такі як ліхтарик, щоб захистити їх від намокання. Це особливо корисно в умовах походів або екстрених ситуацій.

Лінза для розпалювання багаття

Наповнивши презерватив водою, його можна використовувати як лінзу для розпалювання багаття. Зберіть сонячні промені через наповнений водою презерватив і направте їх на сухий трут, щоб запалити вогонь. Такий метод може стати в пригоді в умовах, де інші засоби для розпалювання недоступні.

Рятувальний засіб на воді

Презервативи також можуть допомогти вам залишитися на плаву у воді. Надувши кілька презервативів, можна створити тимчасовий рятувальний жилет, який забезпечить підтримку на воді. Для цього достатньо помістити надуті презервативи в штанини, зв'язати їх і використовувати як рятувальний пояс.

Захист ніг від вологи

В екстремальних умовах можна надіти презервативи на шкарпетки, щоб зберегти ноги сухими. Це особливо корисно, коли немає доступу до водонепроникного взуття, а підтримка сухості ніг важлива для збереження здоров'я в польових умовах.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти