StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

3 причини, через які кішки топчуться лапами на людині

19 березня 2024, 16:20оновлено 20 березня, 12:59
Не варто турбуватися, якщо ваша кішка не проявляє такої поведінки.
Навіщо кішки топчуться лапами на людині
Навіщо кішки топчуться лапами на людині / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Цікава і загадкова поведінка кішок викликає у людей багато запитань. Чому ж наші пухнасті друзі люблять тупцювати лапками на нас?

До речі, раніше ми писали, що кішки розуміють людську мову: стали відомі слова, на які вони реагують.

Дослідники представили кілька теорій, що пояснюють цю дивну поведінку. Так, доктор Лорен Фінка назвала цілих три теорії, чому коти мнуть своїми лапками, пише Science Focus.

відео дня

Перша теорія пов'язана із запахом

На подушечках лапок кішок багато залоз, включно з потовими, і вони можуть поширювати свій запах, що є ще одним способом комунікації.

Хто така Лорен Фінка?

Лорен Фінка - доктор філософських наук, працює науковим співробітником з питань благополуччя і поведінки кішок в організації Cats Protection. До того як обійняти цю посаду, Лорен працювала науковою співробітницею в кількох університетах, а також консультанткою з питань благополуччя і поведінки кішок у різних благодійних організаціях із захисту тварин.

Лорен захистила докторську дисертацію з поведінки і благополуччя кішок, сфокусовану на умовах повторного прийому, і спеціалізується на науковій комунікації та перекладі академічних досліджень у практичні способи допомоги кішкам. До початку своєї наукової кар'єри Лорен працювала помічником з догляду за тваринами в декількох різних організаціях з повернення тварин.

Друга теорія пов'язана з дитячими звичками

Коли кішки були маленькими кошенятами, вони могли м'яти лапками живіт матері, стимулюючи вироблення молока. Цей рефлекс може зберігатися і дорослим кішкам.

Третя теорія - ритуал перед сном

Доктор Лорен Фінка стверджує, що таким чином кішки готуються до сну. У природі їм доводиться створювати місця для відпочинку. Незважаючи на те, що ця поведінка характерна для багатьох домашніх кішок, вона не є обов'язковою і може залежати від індивідуальних особливостей тварини.

Але загалом, якщо кішка мне лапами, це може означати, що вона почувається комфортно і розслаблено.

Таким чином, не варто турбуватися, якщо ваша кішка не проявляє такої поведінки. Взаємодія з кішками є унікальною і може відрізнятися у різних особин. Головне, щоб ваш вихованець почувався щасливим і доглянутим.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти