StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вальпургієва ніч 2021: обряди на любов, ритуали, прикмети та заборони

30 квітня 2021, 13:48
Вважається, що в Вальпургієву ніч за допомогою правильного обряду або ритуалу можна домогтися чого завгодно – від любові до удачі в грошах.
Вальпургієва ніч обряди, змови і що не можна робити
Вальпургієва ніч - обряди, замовляння і що не можна робити / 1zoom.ru

Вальпургієва ніч завжди проходить із 30 квітня на 1 травня.

Зазначимо, що цьогоріч велике церковне свято Страсна п'ятниця і містична Вальпургієва ніч наклалися один на одне, що подвоїло заборони дня. Детальніше читайте в нашому матеріалі Страсна п'ятниця 2021 і Вальпургієва ніч збіглися: що не можна робити.

Це наймістичніша ніч року. Маги і жриці стверджують, що цієї ночі за допомогою правильного обряду або ритуалу можна домогтися чого завгодно – від заповітної любові дорогої людини до запаморочливої удачі в грошах.

Недарма у мусульман це свято зветься Лейла-аль-Кадр – ніч звершення долі. Це ніч, коли потрібно правильно загадати бажання – і все неодмінно здійсниться. Детальніше читайте в нашому матеріалі Як правильно загадати бажання у Вальпургієву ніч і коли воно збудеться.

У більшості країн Центральної та Північної Європи Вальпургієва ніч 2021 знаменує собою розквіт весни.

Вальпургієва ніч в язичництві і християнстві – історія свята, традиції

Вальпургієва ніч має язичницьке коріння: у давнину в цей час святкували Бельтан або Белтейн – свято сонця.

читайте такожВальпургієва ніч: обряди на любов і ритуали на грошіУ християн своя версія. Саме 1 травня була канонізована християнська свята Вальпурга (або Вальбурга). Ця черниця родом з VIII століття прославилася тим, що заснувала в Німеччині монастир. Вона досі шанується як свята покровителька декількох європейських міст. Їй моляться як захисниці від мародерів.

Само собою, язичницькі та християнські традиції у свята прямо протилежні.

Християнські – це традиційні молитва і піст.

Язичницькі пов'язані з культом сонця – палити багаття в цю ніч, обносити всі кімнати будинку запаленою свічкою для вигнання нечисті і дзвонити в дзвони.

Ще з ранку встановлюють очищене від кори травневе дерево (ялину або ялицю, які обмотують стрічками) або носять по домівках "травневу зелень" (гілка будь-якого дерева – теж вся в стрічках). При цьому вважається, що всі трави і рослини, що зірвані в Вальпургієву ніч, мають чарівну силу.

Слов'янські традиції Вальпургієвої ночі (в першу чергу київські) пов'язані з шабашем відьом. Вважається, що саме в цю ніч всі відьми злітаються на лису гору (найбільша Лиса гора, як відомо, знаходиться саме в Києві) похвалитися своїми злочинами перед Сатаною.

І невеликий саундтрек до цього свята – Сектор Газу і їхня Вальпургієва ніч:

Вальпургієва ніч – обряди, ритуали, замовляння

Головний обряд у Вальпургієву ніч – це ритуал захисту будинку від нечисті. Ще б пак – адже вона сьогодні особливо лютує. Для цього палять багаття – і першими кидають туди непотрібні речі і/або суху траву, щоб все непотрібне, зайве зі своєї долі прибрати. В квартирі альтернативою багаття стане проста свічка або лампада. Пороги будинку посипають сіллю, травою, піском або маком – як заслін від нечистої сили.

Найпростіший обряд у Вальпургієву ніч – на красу й здоров'я. Для цього досить на світанку вмитися росою.

Є в Вальпургієву ніч і обряд на зачаття. Для цього, за повір'ям, жінці потрібно на світанку випити води з колодязя.

Існує і замовляння на любов уВальпургієву ніч. Читається воно вночі перед сном. При цьому дівчина спочатку повинна розпустити волосся і зняти з себе всі прикраси і будь-які обереги. Більше того – всі дзеркала в кімнаті в цей час тримають заштореними.

вальпургієва ніч обряди на любов

Є і циганський обряд на любов у Вальпургієву ніч. Треба знайти квітучий кущ шипшини, глоду або троянди, що в'ється, і відламати з нього гілку, що росте приблизно в півметра від верхівки. Не випускаючи гілку з руки і не повертаючись до куща спиною, треба відійти від куща метрів на 8-10 на схід.

Відламаним кінцем гілки малюється коло на землі, потім дівчина стає в центр і вимовляє:

Опре зе руке адре зе веш,

Си чирикло та чирикли.

Телэ зе руке адре зе веш

Си пирамно та пирамни.

У перекладі це означає приблизно наступне: "Над деревами в лісах літають птахи – самочки і самці, що в них закохані. Нехай же мене, жінку, скрізь чекають закохані чоловіки".

Для тих, хто хоче отримати в дар від долі не любов, а щось інше – є ритуал у Вальпургієву ніч на виконання бажання. Опівночі на аркуші паперу креслять п'ятикутну зірку. В серединку вписують своє ім'я, а навколо – потрібні бажання. По кутах запалюють п'ять воскових свічок. Потім потрібно подумки візуалізувати загадане, тримаючи витягнуті руки долонями вниз над полум'ям свічок.

Після цього, в ту ж ніч, лист спалюють на вогнищі, що розпалюють на найближчій до будинку височини. Попіл, що залишився, розвіюють за вітром.

Також у цю ніч прийнято ворожити. Для ворожіння в Вальпургієву ніч підійде будь-який спосіб – хоч на картах, хоч за допомогою дзеркала, хоч за допомогою гребінця, хоч на варениках. Найцікавіші способи дізнатися про судженого чи долю – читайте в нашому матеріалі Ворожіння на Водохреща – коли і як правильно гадати на любов і гроші.

Сни в Вальпургієву ніч сняться віщі, запевняють відьми.

Вальпургієва ніч – що не можна робити

♦ У Вальпургієву ніч не варто носити одяг чорного кольору і той, що раніше був одягнений під час якого-небудь нещастя або великої сварки. За повір'ям, такі речі принаджують злих духів.

♦ У будинок не приносять бузок – особливо якщо є хтось хворий: вважається, що запах бузку в цю ніч заманює душі на той світ.

♦ Не можна в Вальпургієву ніч злитися і лаятися – такий негатив у вчинках або просто словах притягає до людини нечисть.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти