StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

День Соборності України 2022: дата, чи буде вихідний

22 січня 2022, 09:00оновлено 3 лютого 2022, 18:58
Як відзначають День Соборності і що значить це свято.
День Соборності України 22 січня
День Соборності України 2022 / depositphotos.com/

День Соборності України щорічно відзначається 22 січня у річницю Акту Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки.

Про інші міжнародні та професійні свята останнього місяця зими та вихідних, читайте в нашому матеріалі: Вихідні в лютому 2022: скільки будемо відпочивати і чи будуть додаткові вихідні.

День Соборності України - державне свято, проте воно не є вихідним днем. Цього року він випадає на суботу

відео дня

22 січня 1919 року було підписано Акт злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) в єдину Українську державу, який увійшов в історію як "Акт Злуки". Цей документ був оприлюднений на Софійській площі в Києві.

Державним святом День Соборності України став у 1999 році, указом президента Кучми. У 2011 році президентом Віктором Януковичем День Соборності був скасований, а замість нього встановлювалося свято Дня Соборності і свободи України. У 2014 році День Соборності – 22 січня був повернутий.

читайте такожКалендар 2022: як і коли відпочиває Україна

Найголовнішою традицією святкування Дня Соборності стало створення живих ланцюгів з людей по всій країні, таким чином символізуючи єднання українських міст.

День Соборності України 22 січня 1990 року став одним з найграндіозніших в історії незалежної держави. У цей день від 1 до 3 мільйонів людей, взявшись за руки, створили безперервний ланцюг від Києва до Львова.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти