StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Церковне свято 8 квітня: що заборонено робити у день святого Руфа

7 квітня 2024, 07:04оновлено 7 квітня, 16:21
Главред розповість, яке релігійне свято 8 квітня і що не можна робити в цей святий день.
Церковне свято 8 квітня: що заборонено робити у день святого Руфа
Яке церковне свято завтра / колаж: Главред, фото: pomisna.info

8 квітня - день, який має особливе духовне значення: церковне свято, яке має свої особливі традиції та звичаї, яких варто дотримуватись.

Дізнайтеся, що дозволено і категорично заборонено робити в день апостолів від 70-ти Іродіона та інших, преподобного Руфа, затворника Києво-Печерського.

Вам також буде цікаво ознайомитись із матеріалом: Гороскоп на завтра 8 квітня: Овнам - нудний день, Козерогам - приємна розмова.

відео дня

Яке свято 8 квітня

В Україні та світі 8 квітня відзначають такі свята:

  • День працівників військових комісаріатів
  • Міжнародний день циган
  • День любителів зоопарку

Церковне свято 8 квітня

За новим церковним календарем, 8 квітня в Україні відзначають день апостолів від 70-ти Іродіона та інших, преподобного Руфа, затворника Києво-Печерського.

Інформації про преподобного Руфа не багато, однак відомо, що він відзначився постійним потягом до духовного удосконалення - він суворо постував, жив у молитвах, послухах, подвизі і здержливості, які найбільше підніс у печерному затворі. Його мощі й досі спочивають у Дальніх печерах, біля мощей Мартирія Затвірника та Піора Затвірника.

На зображеннях Собору Києво-Печерських святих святий представлений, як правило, в правій групі п’ятому ряді другим справа, в чернечому вбранні з куколем на голові, в ряду іноків, які спочивають у Дальніх печерах.

Реформа церковного календаря в Украине

Реформа церковного календаря в Украине - процесс внедрения нового стиля, то есть григорианского или новоюлианского календарей, вместо старого стиля (юлианского календаря) украинскими церквями. С началом российско-украинской войны и после того, как 16 ноября 2017 года Рождество Христово 25 декабря по григорианскому календарю стало государственным выходным в Украине, вопрос о переходе украинских религиозных организаций на григорианский/новойлианский календарь активизируется ежегодно с приближением Рождества Христова.

Вопрос календарной реформы остро встал после начала полномасштабного российского вторжения в Украину в 2022 году, ведь, как утверждают некоторые публицисты и церковники, из-за использования старого стиля вместе с Русской православной церковью Украина находится в сфере "русского мира". Как и предстоятель ПЦУ митрополит Епифаний, так и предстоятель УГКЦ верховный архиепископ Святослав, выразили поддержку по проведению календарной реформы в Украине, пишет Википедия.

Що не можна робити 8 квітня

  • У цей день не потрібно розпочинати нові справи, також варто уникати важливих зустрічей - щось може різко змінитись.
  • Не варто 8 квітня займатися фінансовими операціями: позичати або відкладати.
  • Жінкам у цей день не можна просити борошно, цукор і сіль, а чоловікам ходити в гості.

Іменини 8 квітня

8 квітня День Ангела відзначають власники таких імен як Іван, Марія, Сергій.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти