StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Церковне свято 7 квітня: що заборонено робити на святого Георгія

6 квітня 2024, 11:58оновлено 6 квітня, 22:47
Главред детально розповість, яке релігійне свято 7 квітня і що не можна робити в цей святий день.
Церковне свято 7 квітня: що заборонено робити на святого Георгія
Церковне свято 7 квітня / колаж: Главред, фото: pomisna.info

7 квітня - день, який має особливе духовне значення: церковне свято, яке має свої особливі традиції та звичаї, яких варто дотримуватись.

Дізнайтеся, що дозволено і категорично заборонено робити в день третього тижня Великого посту, Хрестопоклонного, преподобного Георгія.

Вам також буде цікаво ознайомитись із матеріалом: Гороскоп на завтра 7 квітня: Дівам - непорозуміння на роботі, Стрільцям - дивний дзвінок.

відео дня

Яке свято 7 квітня

В Україні та світі 7 квітня відзначають такі свята:

  • Всесвітній день здоров’я
  • День геолога
  • Міжнародний день пам’яті про геноцид в Руанді

Церковне свято 7 квітня

За новим церковним календарем, 7 квітня в Україні відзначають третій тиждень Великого посту та вшановують пам'ять Хрестопоклонного, преподобного Георгія, сповідника, митрополита Митиленського, благовірного гетьмана Петра.

Відомо, що святий Георгій народився у Сирії в середині VII століття. З дитинства він віддалився від світського життя і присвятив себе Богу та його справі. У чернечій монастирській оселі він віддавав перевагу чесноті смиренномудрості і вірно служив Господу. Під час царювання Лева Ісаврянина Георгій зазнав гоніння від іконоборців і був змушений захищати іконопочитання. З цього часу його почали називати Сповідником. Святий Георгій залишився вірним своїм переконанням і допомагав іншим зберегти правильну віру.

Пізніше святий Георгій став митрополитом Мітіленським на острові Лесбос. Тут він був засновником численних церковних споруд і знаменитим своїм милосердям та допомогою усім, хто потребував його допомоги.

Святитель вирізнявся свої милосердям, щедро допомагав усім нужденним, навіть якщо це було важко і небезпечно. Його духовне служіння привело до багатьох чудес і допомогло багатьом людям знайти спокій та гармонію.

Наприкінці свого життя, у 815 році, святий Георгій повернувся на батьківщину, де й помер. Його святі мощі зберігаються в Церкві святого Георгія в Мітілені на острові Лесбос.

Реформа церковного календаря в Україні

Реформа церковного календаря в Україні — процес впровадження нового стилю, тобто григоріанського або новоюліанського календарів, замість старого стилю (юліанського календаря) українськими церквами. З початком російсько-української війни та після того, коли 16 листопада 2017 року Різдво Христове 25 грудня за григоріанським календарем стало державним вихідним в Україні, питання щодо переходу українських релігійних організацій на григоріанський/новоюліанський календар активізується щороку з наближенням Різдва Христового.

Питання календарної реформи гостро постало після початку повномасштабного російського вторгнення в Україні 2022 року, адже, як стверджують деякі публіцисти та церковники, через використання старого стилю разом з Російською православною церквою Україна перебуває у сфері "російського світу". Як і предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, так і предстоятель УГКЦ верховний архиєпископ Святослав,висловили підтримку щодо проведення календарної реформи в Україні, пише Вікіпедія.

Що не можна робити 7 квітня

  • У народі вірили, якщо вночі заглянути у чуже вікно, то цим ви можете накликати біду на свою родину.
  • Також у цей день не варто шити, в'язати та різати щось гострими предметами.
  • Ввечері не можна різати свіжу буханку хліба, адже можете накликати злидні та бідність.

Іменини 7 квітня

7 квітня День Ангела відзначають власники таких імен як Аркадій, Георгій, Данило, Євдокія, Акуліна, Петро.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти