StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Церковне свято 22 квітня: що заборонено робити на преподобного Феодора

21 квітня 2024, 08:20оновлено 21 квітня, 23:33
606
Дізнайтесь цікаву інформацію про релігійне свято, яке відзначають 22 квітня і що не можна робити в цей святий день.
Церковне свято 22 квітня: що заборонено робити на преподобного Феодора
Яке свято 22 квітня / колаж: Главред, фото: unsplash, pomisna.info

Свято 22 квітня має особливе духовне значення: дізнайтесь, яке церковне свято, має свої особливі традиції, історію походження та звичаї, яких варто дотримуватись.

Дізнайтеся, що дозволено і категорично заборонено робити у день пам'яті преподобного Феодора Секіота. Також у цей день відбулось перенесення мощей благовірного князя Всеволода.

Вам також буде цікавий матеріал: Гороскоп на завтра 22 квітня: Скорпіони - слухайте своє тіло, Ракам - серйозні зміни.

відео дня

Яке свято 22 квітня

В Україні та світі 22 квітня відзначають такі свята:

  • Всесвітній день Матері-Землі
  • День пам'яті жертв Голокосту в Сербії

Церковне свято 22 квітня

За новим церковним календарем, 22 квітня в Україні відзначають день пам'яті преподобного Феодора Секіота.

Відомо, що святий Феодор народився в середині VI століття в Малій Азії. У дитинстві ночами йому являвся святий великомученик Георгій та водив його у свій храм на молитву. У 14 років він покинув свій дім та оселився в церкві святого Георгія, а харчувався лише просфорою. За своє святе життя Феодор отримав від Бога дар зцілень хвороб і владу над бісами.

Святий Феодор жив у маленькій печері, де мав лише невеликий отвір для повітря. Харчувався преподобний лише водою і хлібом, які йому приносив один диякон. Таким життям він прожив два роки.

Боячись, що святий Феодор помре, диякон відкрив печеру преподобного і його винесли звідти напівмертвим, але Господь за кілька днів зцілив його. Чутки про подвиги юнака дійшли до місцевого єпископа, і він висвятив Феодора в сан пресвітера, хоча йому було лише 17 років. Завдяки своєму дару прозорливості, святий Феодор передбачив майбутню іконоборчу єресь і царювання воєводі Маврикію.

Реформа церковного календаря в Україні

Реформа церковного календаря в Україні — процес впровадження нового стилю, тобто григоріанського або новоюліанського календарів, замість старого стилю (юліанського календаря) українськими церквами. З початком російсько-української війни та після того, коли 16 листопада 2017 року Різдво Христове 25 грудня за григоріанським календарем стало державним вихідним в Україні, питання щодо переходу українських релігійних організацій на григоріанський/новоюліанський календар активізується щороку з наближенням Різдва Христового.

Питання календарної реформи гостро постало після початку повномасштабного російського вторгнення в Україні 2022 року, адже, як стверджують деякі публіцисти та церковники, через використання старого стилю разом з Російською православною церквою Україна перебуває у сфері "російського світу". Як і предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, так і предстоятель УГКЦ верховний архиєпископ Святослав,висловили підтримку щодо проведення календарної реформи в Україні, пише Вікіпедія.

Що не можна робити 22 квітня

  • В народі вважають, що у цей день не варто користуватись ложками, адже так можна накликати на свою родину біду.
  • Предки вважали, що не варто залишати у цей день недоїдки, краще віддати їх птахам, або свійським тваринам.
  • Також 22 квітня незаміжнім дівчатам не дозволяли носити одяг червоних відтінків.

День Ангела 22 квітня

22 квітня свої іменини відзначають власники таких імен як Варфоломій, Віталій, Всеволод, Гаврило, Дмитро, Клим, Лука, Остап, Платон, Теодор, Федір.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти