StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

1 червня: яке сьогодні свято і хто відзначає День ангела

1 червня 2023, 04:00оновлено 1 червня 2023, 16:52
Ми розповімо, кому присвячений день ангела 1 червня і які ще свята ми відзначаємо сьогодні.
Яке сьогодні свято і у кого День ангела 1 червня
Яке сьогодні свято і у кого День ангела 1 червня / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Сьогодні, 1 червня, настає особливий день, коли багато людей святкують свого ангела-охоронця. Ми розповімо, яке сьогодні свято і хто відзначає іменини 1 червня.

Яке свято 1 червня

1 червня по всьому світу святкують День захисту дітей. Він заснований в 1949 році в Парижі за рішенням конгресу Міжнародної демократичної федерації жінок. Проблема опіки над дітьми особливо гостро розглядалася на тлі тотального зубожіння населення, голоду і епідемій, які прийшли на зміну двох Світових воєн.

До того ж, у багатьох дітей батьки загинули і вони залишилися наодинці з труднощами: у боротьбі за життя вони нерідко скоювали злочини і потрапляли до в'язниці, тоді як суспільство потребувало кваліфікованих робітників.

відео дня

В Україні День захисту дітей відзначається з 1998 року.

Яке церковне свято 1 червня?

У цей день вшановують пам'ять про єпископа Патрикія прусського, а також трьох його пресвітерів. Проживали вони в першому столітті нашої ери і загинули за те, що вірили в Господа. У той час правитель Прусс Юлій наказав відсікти їм усім голову.

Хто народився 1 червня?

1 червня народилися: Мстислав Великий, Великий князь Київський, старший син Володимира Мономаха. Мартен ван Гемскерк, нідерландський художник епохи Відродження. Фердінандо Паер, італійський композитор австрійського походження. Саді Карно, французький фізик, один з основоположників термодинаміки. Михайло Глінка, російський композитор. Аліс Гі-Бланше, Французька кінематографістка, перша в історії жінка-кінорежисер і продюсер.

День ангела 1 червня (іменини)

У цей день іменини святкують Агап, Акакій, Анастасія, Дмитро (Димитрій Донський), Зосима, Іван, Ігнатій, Калуф, Корнилій, Менандр, Патрикій, Полієн, Пріскілла, Сергій.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти