StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вчені з'ясували, чим небезпечні для жінок протизаплідні

23 травня 2020, 02:32оновлено 22 червня 2020, 15:11
Дослідники довго спостерігали за тим, як впливають на жіноче здоров'я протизаплідні засоби.
Протизаплідні
Вчені з'ясували, чим небезпечні для жінок протизаплідні / ngzt

Команда вчених в одному з американських вишів виявила ‒ протизаплідні засоби у вигляді пігулок прямо впливають на рівень так званого гормону щастя (окситоцин), який, своєю чергою, різко змінює настрій жінок.

Відповідне повідомлення опублікував портал IFL Science. За словами вчених, протизаплідні таблетки призначені для того, щоб жінки могли контролювати власне сексуальне і репродуктивне здоров'я. При цьому дам попереджають лікарі про те, що використовувати дані препарати з усвідомленням того, що існує цілий ряд побічних ефектів. У тому числі ‒ різка зміна настрою. Нове дослідження американських вчених вказало на потенційну причину таких емоційних змін. Дана ситуація пов'язана з впливом таблеток на рівні так званого "гормону щастя" ‒ окситоцину.

Аналізуючи зразки крові 185 молодих американок (середній вік ‒ 21,2 рік), дослідники визначили ‒ у тих, хто приймав протизаплідні таблетки, рівень окситоцину був значно вище, ніж у тих, хто їх не вживав. Хоча раніше стверджувалося, що такий гормон серйозно зменшує тривогу, його постійна присутність погано впливає на емоційне життя дам.

відео дня

Нагадаємо, раніше китайські вчені з Департаменту фізіології Медуніверситету Цзинина розповіли про те, що коронавірус здатний привести до безпліддя та інших проблем зі здоров'ям у жінок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти