StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Істина - в ньому: вчені з'ясували, яку користь приносить організму вино

27 червня 2020, 02:35
Гарна новина для всіх, хто любить випити келих-другий вина.
Вино
Вчені з'ясували, яку користь приносить організму вино/ УНІАН

Західні учені порадували шанувальників червоного вина відразу двома свіжими відкриттями, які говорять про користь для організму від помірного вживання такого алкогольного напою.

Про це повідомляє портал Новий час.

По-перше, дослідники з Королівського коледжу Лондона з'ясували, що вживання червоного вина викликає поліпшення і різноманітить мікрофлору кишечника. Вона, як кажуть гастроентерологи, відіграє важливу роль у всіх аспектах здоров'я ‒ від імунітету і запалень до настрою та психіки.

відео дня

По-друге, червоне вино допомагає боротися з віковими захворюваннями. Як кажуть вчені, тут допомагає компонент, який вони не перший рік вивчають, особлива речовина — ресвератрол. Воноа в невеликих дозах імітує гормон естроген і запускає вироблення антивікових білків (які називаються сиртуінами) і, своєю чергою, допомагають захистити тіло від таких захворювань ‒ діабет другого типу, остеопороз, хвороба Альцгеймера і кардіозахворювання.

Ресвератрол, за словами вчених, можна розглядати як "рослинний естроген ", який також може бути корисний для функцій мозку, печінки, скелетних м'язів і кісток.

Нагадаємо, раніше вчені в результаті досліджень прийшли до висновку ‒ келих вина прирівнюється до години тренувань у тренажерному залі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти