StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Лікар розповіла, чим шкідливі помідори під час Великого посту

22 березня 2021, 17:00
Найбільша проблема людей, які хочуть відразу увійти до посту — це велика кількість овочів, які вони раптово починають їсти, заявила лікар.
помідор
Лікар розповіла, чому не можна їсти помідори під час Великого посту / УНІАН

Після зими цілком природним здається бажання їсти свіжі помідори. Багато хто починає активно їх вживати, коли починається Великий піст. Здавалося б, ідеальна їжа для цього періоду. Але помідори шкідливі для здоров'я в цей час. Як заявила лікар-дієтолог Ганна Мельничук, навесні не можна зловживати сирими овочами, а їсти їх тільки після термічної обробки.

"Здається, що овочі - це дуже корисно та круто. Але водночас значна кількість термічно необроблених овочів може викликати здуття живота, метеоризм, дискомфорт", - таку заяву зробила Мельничук в ефірі ObozTV.

Лікар-дієтолог особливо підкреслила, що найбільша проблема людей, які хочуть відразу увійти до посту — це велика кількість овочів, які вони раптово починають їсти.

Спеціаліст радить перший час після переходу на пісне меню тушкувати, варити або запікати овочі. Водночас вона сказала, що краще вибирати традиційні овочі, а не екзотичні або несезонні. Також вона звернула увагу на те, що зараз помідори їсти не можна.

"Зараз не сезон для помідорів, не потрібно використовувати якісь авокадо... краще наші, місцеві, локальні продукти. Буряк, морква, гарбуз, тушкована капуста, ріпа, селера, гриби", - підсумувала експерт.

Додамо, Великий піст у 2021 році розпочався 15 березня і триватиме аж до 1 травня.

Помідори користь і шкода - про що йшлося раніше:

  • Дієтолог і доктор медичних наук Олексій Ковальков назвав чиєюсь вигадкою заяву про те, що весняний салат з помідорів та огірків - це отрута.
  • Науковці заявили, що для деяких людей помідори небезпечні. Не можна їх вживати в їжу при гастриті або виразці шлунка. Також томати не мають бути присутніми в раціоні пацієнтів, які страждають від захворювань нирок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти