StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вчені знайшли властивість авокадо, яке допоможе при лікуванні небезпечної хвороби

19 серпня 2021, 01:34
Дослідники з Канади і США вивчали природні продукти і харчові добавки, які потенційно зможуть допомогти в боротьбі проти важкої хвороби - лейкемії.
Авокадо
Вчені знайшли властивість авокадо, яке допоможе при лікуванні небезпечної хвороби / ua.depositphotos.com

В плодах авокадо є речовини, які пригнічують фермент, що сприяє зростанню ракових клітин при лейкозі. Результати такого дослідження були опубліковані в спеціальному журналі Blood.

Гострий мієлоїдний лейкоз вважається найбільш руйнівною формою лейкемії. Найчастіше захворюванням страждають люди старше 65 років. Менше 10% хворих виживає через п'ять років після діагнозу. Їм рідко проводять хіміотерапію. Найчастіше просто надають паліативну допомогу. Використовувані в лікуванні препарати токсичні і можуть привести до смерті пацієнта, тому вчені намагаються знайти нешкідливі речовини для боротьби з лейкозом.

Вчені з США і Канади під керівництвом Пола Спаньоло з Гуелфського університету в Онтаріо (Канада) досліджували природні продукти і харчові добавки, які потенційно ефективні проти лейкемії. Вони шукали речовину, здатну придушити фермент VLCAD, що бере участь у метаболізмі лейкозних клітин.

"Це перший раз, коли VLCAD був нами ідентифікований як мішень при боротьбі з раком", - сказав Спаньоло.

За його словами, дослідникам вдалося виявити, що плід авокадо, в якому є багато речовини авокатин B, може пригнічувати критично важливий для росту ракових клітин фермент. До цього відкриття авокатин В вже проходив клінічні випробування в якості добавки для лікування діабету.

читайте такожУ чому користь авокадо: медики знайшли нову властивість

Нагадаємо, експерт розповіла, що саме бадьорить тіло краще кави.

Медики назвали дієві методи, дотримання яких дозволяє людині швидше заснути. Як кажуть сомнологи​, перед сном категорично не варто читати новини.

Також медики назвали продукти, від яких потрібно відмовитися при головний біль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти