StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому не можна пити каву вранці одразу після пробудження - відповідь учених

22 липня 2021, 05:54
Вранці гормон стресу природним чином накопичується разом з адреналіном, щоби ми швидше прокинулися. Неправильно "підливати" в нього ще й каву.
Чашка_пить_чай_кофе
Каву потрібно пити, коли рівень кортизолу трохи знизиться / Pixabay

Якщо ви хочете отримати підбадьорливий ефект від чашки ароматної кави вранці, то не потрібно пити цей напій одразу після пробудження. В іншому випадку на вас чекає лише підвищення рівня стресу і, як результат, зайвий жир в області живота.

Учені з'ясували, що у кавоманів ранкова нервозність і тривожність може виникати через "зустріч" кофеїну з кортизолом - гормоном, який виробляється у відповідь на стрес. До речі, саме кортизол і сприяє утворенню жиру на животі, пише видання Huffington Post.

Вранці гормон стресу природним чином накопичується разом з адреналіном, щоби ми швидше прокинулися. По суті, ми отримуємо природний сплеск енергії. І неправильно "підливати" в нього ще й каву. Додавання кофеїну в гормональну "суміш" може викликати почуття абсолютно непотрібної з ранку зайвої нервозності.

відео дня

"Існують чіткі рекомендації, як розвести за часом пік кортизолу і кофеїн, щоби вони не вступали в протиріччя і не давали негативних ефектів. По суті, потрібно зробити так, щоби кофеїн був "сольним виконавцем", - пояснила лікар-дієтолог Трейсі Локвуд Беккерман.

читайте такожКава натщесерце? Учені дали несподівану відповідьЩоб отримати заряд бадьорості від кофеніну, найправильніше просто дочекатися, коли рівень кортизолу трохи знизиться. Тобто випити каву не раніше, ніж за 30-45 хвилин після пробудження.

Як повідомляв Главред, залежно від часу надходження кофеїну в організм, філіжанка кави може по-різному впливати на організм. Зокрема, якщо ви п'єте каву в невідповідні години, то можете і не дочекатися бадьорості й припливу сил. Невролог із США Стівен Міллер розібрався, коли настає ідеальний час для чашки кави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти