StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому людині корисно дивитися на своє обличчя - відповідь вчених

25 квітня 2021, 00:55
У Це важко повірити, але варто зізнатися - дослідники в Японії довели, що для організму людини вкрай корисно частіше дивитися на своє обличчя.
Дзеркало
Чому людині корисно дивитися на своє обличчя / flickr.com / nerdberd

Японські вчені довели користь для людей, які розглядають власні особи. Вони визначили, що в цей момент в організмі людини виробляється дофамін — гормон задоволення. Результати роботи фахівців були опубліковані в журналі Cerebral Cortex.

Японські дослідники провели експеримент, в ході якого учасникам показували фото схожих на них людей. На підсвідомому рівні люди бачили на фотографіях себе, і в їх мозку активувався ділянку, відповідальний за вироблення гормону.

Для того, щоб порівняти результати дослідження, піддослідним показали зображення інших, не схожих на них, людей. Однак на цей раз в мозку активувалися ділянки, відповідальні за обробку нової інформації.

"Ми виявили, що активація вентральної тегментальной області, яка є центральним джерелом виділення дофаміну, була більш активна навіть під час підсвідомого уявлення власного обличчя учасника, ніж при поданні осіб інших людей", — заявив керівник дослідження, доктор Чіса Ота.

читайте такожЧому не можна витирати обличчя рушником

Здорове харчування: новини

  • Кардіологи пояснили, яка їжа найшкідливіше для серця і судин. Список їжі, яка завдає шкоди серцево-судинній системі, вельми великий. Але є їжа, яка шкодить серцю і судинам дуже-дуже сильно і помітно.
  • Дієтолог Світлана Фус попередила, що не можна пити дуже багато зеленого чаю. За її словами, у разі зловживання зеленим чаєм організм може отримати занадто багато дубильних речовин (танінів). Що, в свою чергу, викличе порушення балансу заліза.
  • Ендокринолог сказала, кому небезпечно їсти хурму. Корисні властивості і протипоказання хурми, її калорійність і норма в день – все це пояснила Дієтолог-Ендокринолог Анастасія Калмурзіна.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти