StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Медик розповів, як уберегти легені від серйозних проблем

12 січня 2021, 00:53
На думку лікаря, за станом легенів потрібно ретельно стежити будь-якій людині.
Дихання
Медик розповів, як уберегти легені від серйозних проблем / УНІАН

Щоб уникнути серйозних проблем зі здоров'ям, потрібно звертати увагу на збій в роботі легенів, які, в більшості своїй свідчать про наявність у людини пневмонії. Саме про це в коментарі порталу Wworld розповів відомий український медик і керівник Всеукраїнського респіраторного клубу Євген Симонець.

За його словами, є явна ознака, яка може говорити про серйозні порушення в роботі легенів. В першу чергу це частота дихання. Насправді самостійно перевірити її непросто, оскільки потрібно бути дуже зосередженим на підрахунку дихальних рухів. Краще попросити про таку послугу кого-небудь з близьких.

Таким чином, поки одна людина буде перебувати в спокійному стані ‒ спати, дивитися телевізор, то інший повинен протягом хвилини зчитувати його дихальні рухи. У тому випадку, якщо їх буде менш як двадцять, то немає причин хвилюватися. Така кількість говорить про те, що з легкими все в порядку. Якщо ж частота дихання перевищує дану позначку, то, значить, є порушення в їх роботі й потрібно звертатися до лікаря.

читайте такожЯк відновити легені після коронавірусу: лікар дала поради

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Патологоанатом з Львівського обласного патологоанатомічного бюро Аліна Колесник повідомила, що якщо в організмі людини через коронавірус COVID-19 починається пошкодження легенів, то цей орган намагається оновитися.
  • І, якщо вони будуть намагатися оновлюватися занадто інтенсивно, то на них з'являться безліч рубців і виникне фіброз
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти