StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Яким способом можна здолати сильні головні болі - відповідь експертів

3 липня 2021, 03:02
Для багатомільйонної армії людей, які регулярно страждають від важких головних болів, відмінна новина - вчені знайшли новий спосіб впоратися з ними.
Головна хвороба
Головна хвороба / Kfashionista / Flickr

Дієта, багата речовинами з омега-3 жирними кислотами, знижує частоту головних болів у порівнянні зі звичайною дієтою. Про новий спосіб побороти виснажливу мігрень розповідається в статті, опублікованій в журналі The BMJ.

Омега-3 жирні кислоти є попередниками оксиліпінів — молекул, які беруть участь в регуляції запалення і надають знеболювальний ефект. Однак оксиліпіни, які утворюються з омега-6 жирних кислот, навпаки, посилюють біль і можуть спровокувати мігрень. Щоб показати, що омега-3 можна використовувати в боротьбі з головним болем, вчені перевірили, чи здатна дієта, багата корисними жирними кислотами, підвищити рівень знеболювального 17-гідроксидокозагексаєнової кислоти (17-HDHA).

У дослідженні взяли участь 182 особи (з них 88 жінок) з мігренозними головними болями, які тривають від 5 до 20 днів на місяць. Добровольців випадковим чином розділили на три групи, кожна з яких дотримувалася своєї дієти протягом 16 тижнів. Контрольна дієта складалася з типової кількості споживаних жирних кислот омега-3 і омега-6. Решта дві дієти (інтервенційні) характеризувалися підвищеними рівнями омега-3, проте в одній з них рівень споживаних омега-6 жирних кислот залишався колишнім, а в іншій був зниженим. Добровольці також заповнювали анкету, що оцінює показник впливу головного болю на якість життя (HIT-6).

читайте також8 типів мігрені і як дізнатися, що викликає саме вашу головний біль

Нагадаємо, раніше вчені з Каролінського інституту (Швеція) розповіли про те, як фізичні вправи можуть бути корисні в боротьбі з прогресуючими онкологічними захворюваннями.

Французькі фахівці - медики розповіли, як пов'язані фруктові соки і розвиток раку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти