StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як виглядають нормальні виділення і коли слід бігти до лікаря

5 січня 2021, 21:06
Ось як дізнатися, чи нормальні у вас виділення або вам потрібно звернутися до лікаря.
Кишечник_живот_місячні
Ось як дізнатися, чи нормальні у вас виділення або вам потрібно звернутися до лікаря. / Pixabay

Виділення-це рідина або слиз, що виробляється шийкою матки, яка допомагає очищати піхву і зберігати його вологим. У більшості випадків виділення є нормальним явищем, але в деяких випадках вони можуть вказувати на серйозну проблему зі здоров'ям.

Якщо ваші виділення мають сильний запах або виглядають інакше, ніж зазвичай, можливо, ви відчуваєте проблеми зі здоров'ям, такі як надмірний бактеріальний ріст або інфекція, що передається статевим шляхом.

Ось як дізнатися, чи нормальні у вас виділення або вам потрібно звернутися до лікаря.

Як виглядають нормальні виділення?

Виділення можуть викликати роздратування, але вони відіграють важливу роль у здоров'ї вашої піхви. Коли виділення проходять через піхву, вони виводять старі клітини і допомагають запобігти інфекціям. Виділення також допомагають зберігати піхву вологим.

"Виділення з піхви можуть змінюватися в залежності від того, де жінка знаходиться під час менструального циклу", - говорить Крістін Гревс, доктор медицини, гінеколог Вінні Палмера. Під час овуляції виділення можуть бути прозорими і слизькими, а після менструації - більш білими і каламутними.

Ваші виділення, ймовірно, нормальні, якщо:

  • Прозорі або білі
  • Липкі і трохи в'язкі, але не рясні
  • Вони здаються мокрими або слизькими.
  • Не мають різкого запаху.
  • Вони коричневі протягом пари днів після менструації.

Кількість виділень може змінюватися з кожним днем, але близько чайної ложки рідини - це нормально. Їх кількість і якість також може варіюватися від людини до людини - у деяких людей виділення можуть відбуватися всього кілька разів на місяць, а У інших - кожен день.

Білі виділення

"Білі виділення можуть бути нормальним явищем", - говорить Гревс. Однак в деяких випадках це може бути ознакою захворювання. Деякі можливі стани, що викликають білі виділення:

Грибкова інфекція: якщо ваші виділення густі і великі, як сир, це може бути ознакою дріжджовий інфекції. Деякі інші симптоми дріжджової інфекції-це свербіж, печіння або почервоніння вульви. Дріжджові інфекції викликаються надмірним зростанням грибка Candida і можуть виникати в результаті спринцювання або прийому антибіотиків.

Бактеріальний вагіноз: "Якщо виділення білого, сірого або жовтого кольору і мають рибний запах, то це може вказувати на бактеріальний вагіноз як на можливу причину", - говорить Гревес. Бактеріальний вагіноз також може викликати біль і свербіж у піхві і відчуття печіння при сечовипусканні. Бактеріальний вагіноз виникає, коли певні бактерії розростаються в піхву, але експерти не знають точно, що його викликає.

Жовті виділення

Жовті виділення можуть бути ознакою деяких інфекцій, що передаються статевим шляхом( ІПСШ), в тому числі:

Гонорея: "Якщо виділення жовті або каламутні, можливою причиною може бути гонорея", - говорить Гревес. Деякі інші симптоми гонореї включають кровотеча після сексу, біль при сечовипусканні або відчуття болю в животі. Гонорея викликається бактеріями і може передаватися вам, коли ви займаєтеся сексом з інфікованою людиною.

Трихомоніаз: якщо у вас є жовті або зелені виділення, які виглядають пінистими, можливо, у вас трихомоніаз. Це також може викликати інші симптоми, такі як свербіж у піхві та біль при сечовипусканні. Трихомоніаз викликається паразитом і може передаватися вам під час сексу, навіть якщо у вашого партнера немає симптомів.

Коричневі виділення

Коричневі виділення можуть бути нормальним явищем, особливо якщо вони з'являються відразу після менструації. Але в деяких випадках це також може вказувати на основну проблему, наприклад:

Ранній викидень: якщо у вас коричневі виділення, схожі на кавову гущу, можливо, ви пережили викидень на ранніх термінах вагітності. Іншими ознаками раннього викидня є спазми, запаморочення і кровотеча. Викидні є звичайним явищем і часто викликані не залежними від вас медичними факторами.

Рак шийки матки: якщо у вас водянисті коричневі виділення з неприємним запахом, це може бути ознакою раку шийки матки. Рак шийки матки також викликає такі симптоми, як більш важкі і тривалі місячні, біль під час сексу і біль в нижній частині живота або попереку. Рак шийки матки часто викликається вірусом папіломи людини (ВПЛ), але також може бути викликаний іншими ІПСШ або курінням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти