StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Дієтолог розповіла, якою олією краще заправляти салат при схудненні

3 квітня 2021, 02:39
Експерт пояснила, чи підходить рослинна олія для смаження і чи залежить її користь від ціни.
масло
Калорійність рослинних олій вища, ніж у олій тваринного походження / Фото Reuters

Лікар-дієтолог Юлія Чехоніна розвінчала популярний міф про те, що рослинні олії фігурі не шкодять та їх можна сміливо використовувати для приготування салатів при схудненні.

Насправді калорійність рослинних олій навіть вища, ніж у олій тваринного походження. Різниця - близько 100 ккал. Якщо масла тваринного походження мають калорійність 700-800 ккал, то у рослинних олій вона може досягати 890-900 ккал. Про це пише aif.ru.

Експерт порадила вимірювати чайними ложками кількість рослинної олії для салату. Це стосується як звичайної соняшникової нерафінованої олії, так і екзотичної оливкової, кунжутної тощо.

У порцію салату варто додавати не більше чайної ложки рослинної олії. А всього в день допускається вживати 1-1,5 столових ложок.

Дієтолог зазначила, що користь олії не визначається її ціною. Так, досить доступна соняшникова олія за вмістом вітаміну Е перевершує, наприклад, оливкову олію.

Щоб отримати максимальну користь від страви, рекомендується змішувати різні олії Якщо ви додасте до оливкової олії кунжутну, то отримаєте з останньої крім корисних жирів антиоксидант сезамін, що доповнює антиоксидантні властивості вітаміну Е. А це сприяє запобіганню передчасного старіння.

читайте такожНазвано найздоровіші олії для смаження: як їх використовуватиЩе одне важливе питання - чи можна використовувати рослинну олію для смаження. Дієтолог зазначила, що можна, але невелику кількість. При цьому не варто готувати на олії повторно. Чим вище у олії так звана точка димлення (температура, при якій олія починає горіти), тим менше шкідливих речовин буде утворюватися при нагріванні. Наприклад, для смаження підходить рафінована соняшникова або соєва олія, а також кокосова.

Нагадаємо:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти