StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Дієтолог назвала найкращі вітаміни проти старіння

6 січня 2021, 04:33
Зареєстрований дієтолог, каже, що деякі вітаміни можуть уповільнювати передчасне старіння.
Вітамін
Зареєстрований дієтолог, каже, що деякі вітаміни можуть уповільнювати передчасне старіння./ iPhones

Старіння-це факт життя. З віком ви можете помітити більше зморшок або сиве волосся.

І хоча немає можливості повернути час назад, Триста Бест, зареєстрований дієтолог, каже, що деякі вітаміни можуть уповільнювати передчасне старіння.

Деякі вітаміни мають антивікові властивості-здатність сповільнювати біологічний процес старіння.

Скотт Антуан, доктор медичних наук, лікар і власник центру повного функціонального здоров'я, каже, що вітаміни можуть допомогти уповільнити процес старіння завдяки своїй здатності долати токсини, які з часом накопичуються в організмі.

"Окислення-це процес у вашому тілі, при якому ви протягом багатьох років накопичуєте реактивні метаболіти кисню, і вони завдають шкоди вашому тілу. Крім того, з віком ваша імунна система стає менш активною. На щастя, вітаміни і мінерали працюють з імунною системою і мають антиоксидантні властивості, що знижують ризик вікових захворювань, - розповідає Антуан.
читайте такожУ ВООЗ пояснили, чи варто приймати вітаміни при коронавірусі

Вітаміни проти старіння

Незважаючи на те, що на ринку багато вітамінів, Бест повідомляє, що найбільш ефективними є ті, які працюють, щоб протидіяти збитку, викликаному окислювальним стресом. Більшість вітамінів можна отримати з їжею або добавками.

Куркумін: ця речовина міститься в куркумі і має антиоксидантні та протизапальні властивості на клітинному рівні, що може сприяти здоров'ю шкіри і захищати від раку. Клініка Клівленда рекомендує приймати від 500 до 1000 міліграмів на день, незалежно від того, вводяться вони перорально, місцево або у вигляді порошку.

Бест каже, що ризики, пов'язані з куркуміном, варіюються від головних болів і проблем з травленням, а також від взаємодії з ліками, які лікують печію і ГЕРХ, до порушення здатності організму зупиняти кровотечу.

Коензим 10

Коензим 10-антиоксидант, який сприяє виробленню колагену. Згідно з оглядом 2018 року, його антивіковий ефект покращує перетворення енергії клітинами, що називається біоенергетикою.

Проте Бест стверджує, що ефективність CoQ10 при лікуванні ознак старіння, ймовірно, спотворена іншими продуктами, що використовуються в повсякденному догляді за шкірою.

"Я підтримую додавання його до вже існуючого режиму догляду за шкірою, - каже вона, - але не роблю його основою свого режиму і не намагаюся переконатися, що він присутній".

Колаген

Колаген: це білок в організмі, який покращує еластичність шкіри і зменшує тонкі лінії і зморшки. Бест каже, що жінки можуть почати втрачати колаген у віці 20 років, а деяким - вже в 18 років.

"Колаген не зовсім призводить до старіння, але він може зупинити додаткову втрату. Кращий колаген для боротьби зі старінням-це комбінація трьох типів. Тип 1 і тип 3 є найбільш ефективними в боротьбі зі старінням, і їх найкраще приймати у вигляді порошку+", - говорить Бест.

Ресвератрол

Ресвератрол: цей антиоксидант міститься в червоному вині і користується популярністю завдяки своїм антивіковим ефектам, які найбільш ефективні у вигляді добавок, - говорить Антуан. Грунтуючись на популярній теорії старіння, згідно з якою кінці людських хромосом, звані теломерами, пов'язані з пошкодженням ДНК, Антуан говорить, що антивікові властивості ресвератрола, ймовірно, пов'язані з його здатністю подовжувати хромосоми. Крім того, Антуан каже, що ресвератрол також може захищати організм від старіння, активуючи ген під назвою SIRT1.

Хоча це і не важкі, побічні ефекти з боку шлунково-кишкового тракту були пов'язані з ресвератролом.

Вітамін C

Вітамін C: огляд 2017 року повідомляє, що вітамін C допомагає зміцнити імунну систему, створюючи більше імунних клітин. У шкірі він захищає від окисного стресу. Маючи це на увазі, ще один огляд 2017 року знаходить переконливі докази того, що вітамін С захищає від передчасного старіння. Це не тільки потужний антиоксидант, але і вітамін С, який також можна використовувати в якості освітлювача для усунення " печінкових плям" і потемніння навколо очей, які також є ознаками старіння. Вітамін С можна знайти в їжі або приймати у вигляді добавок. Рекомендована денна доза для дорослого становить від 65 до 90 міліграмів. Однак надмірна кількість може викликати побічні ефекти, включаючи, крім іншого, блювоту, печію і діарею.

Вітамін Е

Вітамін Е: функція вітаміну Е, за словами Антуана, полягає в тому, що він захищає від зшивання колагену і зупиняє окислення ліпідів, пов'язане як зі старінням, так і зі шкірою. За словами Беста, вітамін E-це жиророзчинний вітамін, аналогічний вітамінам D і K, який корисний для лікування зморшок, темних плям і підвищення еластичності шкіри. Тим не менш, вона каже, що ці вітаміни Е та інші жиророзчинні вітаміни повинні перебувати під ретельним наглядом лікаря, оскільки вони можуть досягати токсичних рівнів в організмі.

Селен

Селен: це мікроелемент, що запобігає дефіциту вітаміну Е. Антуан каже, що селен допомагає зменшити пошкодження ДНК. Селен можна знайти в продуктах харчування, особливо в бразильських горіхах, або у вигляді добавок з рекомендованою добовою дозою 100-200 мкг.

Тим не менш, тривале вживання добавок селену може бути пов'язано з підвищеним ризиком діабету 2 типу і раку, але існують суперечливі дані, які свідчать про те, що селен може знизити ризик раку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти