StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Дієтолог назвала найкращі напої в літню спеку

26 червня 2021, 10:48
Влітку в кожного третього пацієнта спостерігаються ознаки зневоднення, що знижує працездатність, швидкість реакції та навіть короткочасну пам'ять.
вода, стакан, лимон
Звичайна вода - ідеальний спосіб втамувати спрагу / Фото pixaby

В Україну прийшла виснажлива спека, і хоча на найближчі дні синоптики обіцяють невелике зниження температури, скоро стовпчики термометрів все одно поповзуть вгору. Лікар-терапевт і дієтолог Ольга Безугла розповіла, які напої краще пити влітку, щоби допомогти організму перенести високі температури.

Напій №1 - це вода. У літню пору року у кожного третього пацієнта спостерігаються ознаки зневоднення: спрага, відсутність апетиту, почастішання серцебиття, сухість шкіри і слизових, слабкість, сонливість, потемніння сечі, передає Obozrevatel.

"Якщо ви помітили у себе ці симптоми, тоді вам потрібно взяти за звичку постійно пити воду. Адже, згідно з науковими даними, навіть легке зневоднення здатне знизити працездатність, увагу, концентрацію, швидкість реакції та навіть короткочасну пам'ять", – попередила експерт.

відео дня

Безугла рекомендує пити звичайну воду - вона здатна ідеально втамувати спрагу. Також можна використовувати і газовану воду, ароматизовану воду з додаванням фруктів, ягід або трав для додання смаку.

Чудово тонізує влітку холодний чай - зелений, каркаде, трав'яний чай без цукру і молока.

Один з кращих видів чаю на літо - зелений з льодом. Він містить велику кількість катехінів - найсильніших антиоксидантів. При цьому варто відмовитися від чаю з ароматизаторами. Якщо хочеться яскравості смаку, краще додати в нього натуральні фрукти або ягоди.

"В цілому, рекомендується максимально обмежити споживання "рідких калорій" у вигляді соків, смузі, газованої води, чаю або кави з цукром і вершками. У рідкому вигляді калорії гірше діють на організм, і нам важко за ними простежити. Такі напої додають зайві калорії протягом дня, вони гірше втамовують спрагу, а часом діють навпаки, стимулюючи бажання знову їх пити", - зазначила дієтолог.

Як повідомляв Главред, раніше кардіолог Юлія Гончарова розповіла, скільки води потрібно пити на день під час спекотної погоди людям, у яких є виражена серцева недостатність, і тим, у кого вона не проявляється. Також вона пояснила, що необхідно додати в раціон в спеку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти