Сьогодні Київ накриє негода: синоптик попередив про зливу, грозу і град

26 червня 2021, 09:40
Попри зливи і шторм в столиці буде дуже спекотно. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до позначки в +34 градуси, свідчить прогноз погоди.

небо, гроза
У Києві оголосили штормове попередження / Фото pixaby

Погода в Києві у суботу, 26 червня, значно погіршиться. У столиці очікується гроза, місцями град та шквали вітру 15-20 м/с.

Через ускладнення погоди синоптик оголосив штормове попередження (перший рівень небезпеки, жовтий), повідомили в Укргідрометцентрі.

При цьому попри зливи і шторм в Києві буде дуже спекотно. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до позначки в +34 градуси, а ввечері температура знизиться до +25 градусів.

У неділю, 27 червня, в столиці продовжиться негода, а температура повітря вдень знизиться до +28 градусів. Така погода в Києві затримається і на початку робочого тижня.

Сьогодні Київ накриє негода: синоптик попередив про зливу, грозу і град
Синоптик оголосив перший рівень небезпеки / meteo.gov.ua

Департамент муніципальної безпеки Київської міської держадміністрації нагадав, що під час грози слід закрити вікна і не підходити до них, не братися за металеві вхідні двері. При падінні дерев або гілок, при травмуванні людей тощо потрібно негайно інформувати екстрені служби за телефонами: 101 або 103.

Під час інтенсивних дощів – на місцях можливих підтоплень чергуватиме додаткова Спецтехніка КК Київавтодор. У разі їхнього виявлення на проїжджій частині або тротуарах звертайтеся в цілодобову диспетчерську КК Київавтодор за тел.: 284-74-19.

Погода в Україні - про що раніше писав Главред:

Народний синоптик Леонід Горбань дав прогноз погоди на липень 2021. За його словами, місяць буде спекотним. Стовпчики термометрів піднімуться вище +30 градусів.

Завідуюча лабораторією прикладної кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України Світлана Краковська розповіла про те, що в середині літа можна чекати на досить спекотні дні у найтеплішому місяці — липні. Прийдуть так звані тропічні ночі, коли температура залишається на рівні 20 градусів вночі, що є великим тепловим навантаженням на людський організм.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти