StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Що за напої потрібно пити людям при загрозі діабету - порада медика

24 лютого 2021, 02:05
Відомий кардіолог Олександр Мясников дав кілька порад тим людям, у яких підозрюють діабет, або діагностували переддіабетний стан.
Діабет
Що за напої потрібно пити людям при загрозі діабету / УНІАН

Коли у людини є спадкова схильність до діабету або вже діагностовано переддіабетний стан, то допомогти людині може вживання трьох напоїв. Про це повідомляє портал Healthline з посиланням на відомого кардіолога Олександра Мясникова.

"Келих червоного вина, дві чашки кави й стакан молока в день. Але лише при паралельному дотриманні правильного здорового харчування", - сказав медик.

Мясников особливо зазначив, що надмірна вага ‒ один з ключових факторів, які провокують розвиток діабету. Особливо небезпечний надлишок жирової маси на животі, який сприяє формуванню резистентності до інсуліну (саме ця речовина контролює виділення в кров глюкози після приймання їжі).

До слова, попередні дослідження британських вчених показують, що вживання деяких напоїв значним чином знижує ризик розвитку діабету другого типу.

За твердженням дослідників, якщо людина п'є червоне вино в невеликих дозах, то він тим самим стимулює розвиток корисної кишкової мікрофлори. Своєю чергою, кава є одним з кращих натуральних засобів в боротьбі з підвищеним апетитом, переїданням і, відповідно, зайвою вагою.

читайте такожДіабет 2 типу: названі 7 ранніх попереджувальних симптомів

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти