StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

18 суперпродуктів, які поліпшать волосся, нігті і шкіру

11 червня 2020, 03:40
Для того, щоб волосся виглядало так, як у рекламі шампуню, а нігті не ламалися, потрібно вживати низку корисних продуктів.
18 суперпродуктів, які поліпшать волосся, нігті і шкіру
Стан волосся залежить від харчування / Instagram

Краса – це не тільки косметика. Важливо зрозуміти, що вона починається зсередини. Те, що ми п'ємо і їмо, впливає на стан нашого волосся, нігтів і шкіри. Хочете гарно і молодо виглядати – в першу чергу, перегляньте своє харчування. Ось деякі з кращих продуктів для живлення волосся, нігтів і шкіри, щоб відчувати себе впевнено все літо.

Про це пише emirateswoman.com.

Зазначається, що вживання цих продуктів наповнює організм здоров'ям і силою.

відео дня

Ягоди

Ягоди завжди додають здоров'я, тому що вони містять вітамін С, який допомагає виробляти новий колаген у шкірі. У чорниці є антиоксиданти, а ожина багата вітаміном Е, бета-каротином і калієм.

Шпинат

Цей зелений лист містить багато поживних речовин й антиоксидантів, необхідних для сяючої шкіри і здорового волосся. У ньому також є вітамін С, який важливий для нарощування та підтримки колагену і вітаміну А, який допомагає рости нігтям і зміцнювати кістки.

Бобові

Квасолю, сочевицю й інші бобові обов'язково потрібно їсти для здоров'я волосся. Вони забезпечують організм необхідними для росту волосся білками, а також залізом, цинком і біотином. Недостатність біотину може стати причиною підвищеної ламкості волосся.

Насіння

Є багато різних типів насіння, які можуть допомогти поліпшити красу зсередини, включаючи насіння чіа, льону, гарбуза і соняшника. Крихітні насіння чіа містять мінерали та клітковину, які борються зі старінням, знімають запалення і зберігають сяючу і здорову шкіру. Водночас насіння льону багате поживними речовинами, жирами омега-3 і харчовими волокнами, які відіграють важливу роль у здоров'ї вашої шкіри, волосся і нігтів. Додавайте їх у фруктові салати і смузі. Що стосується гарбузового насіння й насіння соняшнику, вони багаті вітаміном Е, цинком та магнієм, і допомагають зберегти шкіру сяючою. Крім того, вони сприяють росту нігтів.

Авокадо

У ньому високий вміст білка і вітаміну А. Крім того, авокадо містить незамінні жирні кислоти, вітамін Е і антиоксиданти, які допомагають підтримувати рівень pH для чистих волосяних фолікулів і швидкого росту волосся. Обов'язково їжте цей поживний та смачний фрукт хоча б декілька разів на тиждень.

авокадо
Авокадо сприяє росту волосся / Фото pixabay.com

Томати

За помідори вам подякує шкіра. Вони покращують її здатність захищати себе від шкідливих ультрафіолетових променів. У томатах є все, що допоможе додати блиску тьмяному, пошкодженому і безжиттєвому волоссю.

Огірки

Завдяки високому вмісту води огірки допомагають підвищити гідратацію організму і вивести токсини. Збагачений антиоксидантами, огірок захищає ваш організм від інфекцій та покращує сон. Пийте склянку соку з огірка щонайменше раз на тиждень, бо він насичений поживними речовинами і сприяє правильному функціонуванню організму.

Морква

Морква є чудовим джерелом вітаміну А, завдяки якому у вас буде і здорова шкіра голови, і гарний зір. Пам'ятайте, гарного волосся без здорової шкіри голови не буває, тому їжте моркву якомога частіше.

Горішки

Загальновідомо, що в горіхах багато вітаміну В, а корисні для здоров'я жири містять еластин і колаген. Горіхи також багаті селеном - потужним антиоксидантом, який необхідний для здорової і молодої шкіри. Це найкраща їжа для краси, оскільки горіхи допомагають живити шкіру і волосяні фолікули. Вони також сприяють здоровому зростанню блискучого волосся і нігтів.

Лимони

Розпочніть свій день з гарячої води і шматочка цього суперзіркового фрукта. Він виводить токсини з організму, допомагаючи вашій травній системі і печінці швидко виводити відходи. Прекрасне джерело вітаміну С, продовжуйте пити його протягом дня, а також додавайте сік в салати.

лимон
Лимон виводить токсини / УНІАН

Мед

Це один з кращих натуральних продуктів, який століттями використовувався для живлення волосся і шкіри. Володіє антибактеріальними і протизапальними властивостями, допомагає шкірі утримувати вологу, робить її м'якою та еластичною.

Броколі

Це ідеальний суперпродукт, тому що тільки одна маленька порція забезпечує майже третину вашого щоденного споживання вітаміну Е. В броколі також є вітаміни А і С, залізо і фолієва кислота.

Лосось

Ця риба корисна для вашого серця, волосся, нігтів і шкіри. Вона допомагає наситити організм тоннами білків, незамінних жирних кислот омега-3, заліза і вітамінів B6 і B12, які запобігають розщепленню або ламкості нігтів.

Оливкова олія

Вона відома завдяки зменшенню запалення, бо насичена потужними антиоксидантами. Оливкова олія напрочуд живильна і містить вітаміни Е і К. Крім того, вважається, що вона допомагає здоров'ю серця і знижує рівень холестерину. Ця олія також покращує сухість шкіри і добре зволожує шкіру голови.

Кориця

Кориця відмінно підходить для боротьби з прищами і її можна використовувати в багатьох масках для обличчя. Кориця уповільнює ознаки старіння, стимулює ріст волосся, допомагає організму позбавитися від токсинів і зміцнює імунну систему.

Вода

Ви повинні переконатися, що п'єте не менше 1,5 літра в день. Це просте, але важливе джерело здоров'я володіє здатністю втамовувати спрагу, виводити токсини, доставляти живильні речовини до клітин, зберігати молодість шкіри. Вода підвищує еластичність шкіри, живить нігті і додає волоссю силу.

Куркума

З давніх-давен паста з куркуми використовувалася для додання сяйва шкірі, і чимало масок краси, як і раніше, містять цю чудову спецію з тієї ж причини. Маючи чудові антисептичні та антибактеріальні властивості, куркума сприяє синтезу колагену, допомагає боротися з вуграми, відбілює зуби, зменшує темні кола, стимулює зростання волосся і є природним знеболюючим засобом.

куркума
Куркума стимулює зростання волосся / Фото pixabay.com

Яйця

Яйця дають нашому організму білки, В12, вітаміни А і Е, залізо, біотин та багато іншого, тому смажте їх або варіть. Крім того, яєчні білки багаті лізином і амінокислотами, а також колагеном.

читайте такожМодне фарбування волосся 2020 - головні тенденції на літо: фотоНагадаємо, раніше Главред зібрав 4 кращі маски для всіх ваших найбільших проблем з волоссям: від тьмяного волосся до пошкодження і сухості. Ваше волосся стане блискучим завдяки простій масці, і для цього не потрібно виходити з дому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти