Зеленський розповів, хто має керувати Києвом

20 вересня 2020, 16:23
Київ опинився на перших позиціях у рейтингу міст з найбільшим забрудненням повітря, нагадав президент.
Зеленський
Володимир Зеленський / Скріншот

Для того, щоб працювати на благо Києва, необов'язково бути корінним киянином, заявив президент Володимир Зеленський.

Про це він заявив під час виступу на конференції міської організації Слуги народу, де висунули кандидатів у депутати Київради і на посаду Київського міського голови на чергові місцеві вибори, трансляція якого велася в Facebook Офісу президента.

На думку глави держави, для того, щоб трудиться на благо Києва необхідно бути порядним, працьовитим, талановитим і "вкладати в місто своє серце і свою душу".

Він нагадав, що відомі українці, які багато зробили для країни і столиці не були киянами, зокрема, Тарас Шевченко, Михайло Грушевський, Євген Патон, Владислав Городецький.

"З кожним роком для жителів Києва пунктуальність-це вже майже така ж розкіш, як і гаряча вода в окремих районах нашої столиці. І дійсно, навіть у неділю в Києві нескладно потрапити в пробку або зробити гак. Бо один з мостів через Дніпро вже кілька років тимчасово ремонтується. І який саме - це завжди для нас всіх сюрприз", - заявив Зеленський.

Президент також нагадав, що минулого року "в одному з рейтингів міст за якістю життя Київ, на жаль, і поки, зайняв 173-е місце ...", а в переліку українських міст, які визнані кращими для життя, столиця навіть не в першій десятці.

У той же час, підкреслив Зеленський, Київ на перших позиціях в рейтингу міст з найбільшим забрудненням повітря і піднявся в рейтингу найдорожчих міст для життя.

читайте такожДружина Кулеби веде "слуг народу" до Київради

Зеленський додав, що цю ситуацію необхідно змінювати. "Київ - це обличчя України, і нам дуже боляче дивитися, як це обличчя спотворюють хаотичні забудови. Київ - це душа України, і ми не хочемо бачити, як в цю душу плюють викиди і смог. І найголовніше: Київ - це серце України, і воно повинно битися на повні груди", - підкреслив президент.

Нагадаємо, раніше лідер парламентської фракції Слуга народу Давид Арахамія зробив неоднозначну заяву з приводу участі його політсили в майбутніх місцевих виборах 2020.

За його словами, партії Слуга народу на місцевих виборах в Україні буде вигідніше програти, щоб виборці напередодні наступних парламентських виборів не змогли їх звинуватити в нездатності вирішити проблеми на місцях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти