Знамениті об'єкти України, Європи та США були побудовані з української сталі – Метінвест

20 травня 2021, 08:25оновлено 20 травня 2021, 08:57
Компанія Метінвест поставила понад 13 тисяч тонн сталі для спорудження захисного саркофага у Чорнобилі.
Метінвест
Метінвест / metinvestholding.com

Метал компанії Метінвест використовувався для будівництва багатьох знаменитих об'єктів на території України, США та Європи. Як відомо, зі сталі компанії були споруджені новий саркофаг над Чорнобильською АЕС, НСК Олімпійський, а також пішохідно-велосипедний скляний міст в центрі Києва, який відомий жителям столиці як "Міст Кличка". Про це йдеться на спеціальному сайті Метінвесту, який присвячений 15-річчю компанії robymo.com.ua.

Як зазначено на сайті, для спорудження саркофагу в Чорнобилі компанія Метінвест поставила понад 13 тисяч тонн сталі, Національного спорткомплексу Олімпійський – близько 2 тисяч тонн сталі, мосту Кличка – 800 тонн сталі.

Крім того, зі сталі Метінвесту також виконані столичний Дарницький міст (5,5 тисяч тонн сталі), стадіон Донбас Арена у Донецьку (12 тисяч тонн), а також торгівельно-розважальний центр Lavina Mall – близько 2 тисяч тонн.

відео дня

Детальніше розглянути всі об'єкти компанії можна в режимі доповненої реальності на сайті проекту Робимо українське компанії Метінвест.

Примітно, що крім вітчизняних архітектурних споруд, сталь Метінвесту також використовувалася в процесі будівництва багатьох знаменитих об'єктів у США і Європі.

Групи Метінвест - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. Один з найбільших у СНД, найбільший в Україні виробник залізорудної сировини і сталі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти