"Зелений" тариф в Україні: експерт пояснив, чому українцям загрожує зростання тарифів

31 липня 2020, 12:53
Держава буде використовувати бюджетні кошти для виправлення ситуації на ринку енергетики, вважає експерт.
Експерт попередив, що через зелений тариф українцям загрожує зростання тарифів – Зелений тариф 2020 Україна
Через "зелений" тариф українцям загрожує зростання тарифів, попередив експерт / УНІАН

Директор енергетичних програм Центру світової економіки та міжнародних відносин НАН України, експерт з питань енергетики Валентин Землянський вважає, що завдяки закону про "зелений" тариф українці навряд чи заощадять гроші.

Якщо "зелений" тариф з 4,80 гривень за кіловат на годину перетворюється в 4,08, а українці платять за електроенергію максимум 1,68, то виникає питання в тому, хто буде компенсувати різницю, розповів експерт в коментарі Главреду.

За його словами, фокус у тому, що держава законом про "зелений" тариф прогарантировала, що різниця буде погашатися коштом бюджету, таким чином до подальшого виправлення ситуації будуть залучати населення, підвищуючи тарифи.

"...Вжитих заходів недостатньо, оскільки фінансовий дисбаланс є, і як і раніше борги за електроенергію будуть наростати, але, можливо, не з такою швидкістю", – заявив Землянський.

читайте такожЯк нові тарифи на електрику позначаться на ціні проїзду в транспортіРаніше повідомлялося, що Верховна Рада прийняла закон Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії. Пізніше документ підписав Володимир Зеленський.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль поділився, що закон дозволить знизити тариф для сонячних електростанцій на 15%, а для вітрових електростанцій ‒ на 7,5%. Глава Кабміну додав, що на практиці держава та всі українці будуть щорічно економити майже 7 млрд гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти