В Україні можуть зникнути банкомати: експерт пояснив, чи варто панікувати

25 травня 2020, 19:43
Фінансовий експерт заспокоїв українців та запевнив, що ліквідовувати банкомати з 1 серпня ніхто не має наміру.
Банкомат
Експерт упевнений, що в Україні не будуть зменшувати кількість банкоматів / ubr.ua

Нещодавно з'явилася інформація про те, що Нацбанк надумав різко скоротити кількість банкоматів по Україні з 1 серпня. Однак, за словами експерта, в нашій країні банкоматів менше не стане.

Таку думку в коментарі Главреду озвучив фінансовий експерт Василь Невмержицький, коментуючи постанову Нацбанку №59 від 7 травня, якою регулятор дозволив власникам карт знімати готівкові кошти у касах підприємств торгівлі та громадського харчування, обладнаних банківськими терміналами.

"Ніякого зменшення банкоматів не буде - навпаки, багато банків об'єднуються для розширення об'єднаної системи банкоматів у зв'язку зі зростанням безготівкових платежів в Україні та активного використання пластикових карток фізичними особами - люди роблять розрахунки, замовляють багато товарів і послуг в інтернеті, користуються терміналами і банкоматами для розміщення депозитних коштів", - пояснив Невмержицький.

відео дня

читайте такожСитуація - бомба: у Запоріжжі зловмисники з кульками підірвали банкомат - відео

За його словами, саме тому Нацбанк кожен раз робить якесь спрощення для ринку, яке дає можливість фізичним особам отримати вільний доступ до фінансових послуг у будь-якому місці.

"Наприклад, раніше, купуючи шубу, можна було відразу розрахуватися карткою за допомогою терміналу або сплатити її частинами, оформивши кредит у банку. Зараз Нацбанк спростив цю процедуру і дав можливість у магазинах, де стоять термінали різних банків, знімати й готівкові кошти, бо вони ліцензовані, бо вони мають ліцензію НБУ. Тобто, фактично вирішилася проблема утилізації грошей прямо на місці. Відповідно, якщо виторг в касі склав 10 000 гривень, наприклад, від продажу телефонів, то, магазин, маючи термінал, замість того, аби замовляти інкасацію, тепер може видати ці гроші певному клієнту, який зайде до цього магазину по дорозі", - додав експерт.

Раніше повідомлялося, що банкомати в Україні незабаром зникнуть. Це відбудеться з 1 серпня 2020 року. Саме тоді власники електронних платіжних засобів зможуть отримувати готівкові гроші із кас підприємств торгівлі, громадського харчування і послуг, які застосовують реєстратори розрахункових операцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти