Сценарій 100 гривень за долар: несподіваний прогноз на валютному ринку

9 вересня 2022, 00:30оновлено 11 вересня 2022, 00:08
Як тільки почнеться банкрутство банків, в країні підніметься ще більша паніка, впевнений Олександр Болтян.
долар
/ Reuters

На курс долара впливає ситуація з негативними очікуваннями по валютному ринку, слабка економіка, війна, період осінньої економічної активності, коли бізнес і населення будуть вести себе максимально стримано через війну, заявив фінансовий аналітик компанії Esperio Олександр Болтян.

НБУ посилено регулює ситуацію і формально намагається не допустити закриття жодного з банків. Як тільки почнеться банкрутство банків, в країні підніметься ще більша паніка з вилученням грошей з сектора, підкреслив він у коментарі UBR.ua.

Експерт вважає, що у вересні курс готівкового долара не досягне 50 або 100 грн/$ з кількох причин.

"Рекордів з досягненням рівнів 50 або 100 гривень за долар ми не будуємо з ряду причин. По-перше, попит на валюту в країні буде помірним, так як грошей у населення і бізнесу значно більше не стає. По-друге, причиною буде існуюче зростання попиту на криптовалюту як засіб заощадження грошей, і автоматичне зниження попиту на долари і євро", – сказав він.

Причина цього, за його словами, в тому, що електронні гроші простіше можна вивести з країни і при цьому не побоюватися падіння банківського сектора або фізичного злодійства з дому, додав бовтян.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що деякі банки підняли курс до 42 гривень за долар.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти