10 тисяч у платіжках: що відомо про нове підвищення тарифів на електроенергію

5 лютого 2021, 00:19оновлено 6 лютого 2021, 12:54
Тарифи на електроенергію для населення в Україні в 2021 році планується підняти ще раз – уже в квітні.
Тарифи на електроенергію для населення знову піднімають
Тарифи на електроенергію для населення знову піднімають / Wikipedia

Підвищення тарифів на електроенергію з січня цього року не стане останнім для України, запевняють експерти. Нового витка тарифного геноциду варто чекати вже з квітня 2021 року.

Цього разу уряд має намір потрясти гаманці українців, які споживають понад 300 кВт/год на місяць. На них очікує збільшення сум за електроенергію в платіжках удвічі, пише Обозреватель із посиланням на джерела в уряді.

За даними голови Комітету з питань ЖКГ Громадської ради при КМДА Олега Попенка, з 1 квітня тариф на перші 300 кВт/год міняти не будуть - а ось за кожен наступний доведеться викласти вже 3,42 грн (на даний момент незалежно від обсягу споживання - 1,68 грн за кВт/год).

читайте такожУдар по тарифах: у Раді запропонували повернути тариф 90 копійок за перші 100 кВт електроенергії"В Україні дефіцит бюджету - і на нас пробують перекласти борги зелених інвесторів. Коли в Україну масово прийшли зелені інвестори, їм встановили найвищий тариф. Зараз потрібно з ними розраховуватися. Ми одночасно вбиваємо дешеву атомну електроенергію і змушуємо державу купувати найдорожчу електроенергію в Європі. У держави грошей немає, і вона піднімає нам з вами тарифи", - пояснив Попенко.

Як уточнює видання, більш за всех нове підвищення тарифів відчують власники електричних котлів. Таких домогосподарств в Україні налічується на сьогодні приблизно 400 тисяч.

Після другого етапу подорожчання тим, хто споживає 1000 кВт/год, доведеться платити вже 2898 грн, а тим, хто споживає 3000 кВт/год – і всі 9,7 тисяч. При таких цінах дешевше перейти на газове опалення.

Тарифи на електроенергію в Україні 2021 для населення:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти