Ніколи не були на фронті: два командири виписали військовим "бойові" на 380 тисяч

20 червня 2023, 20:50
Також спецпрокурори викрили ще одного командира підрозділу іншої військової частини, дислокованої на Чернігівщині.
Війна, гроші
Командири виписали "бойові" з бюджету / Колаж Главред, фото УНІАН, pixabay

У Чернігівській області затримали двох командирів, які виписували "бойові" виплати підлеглим, які не були на фронті. Загалом з державного бюджету розікрали 380 тисяч грн.

Як повідомляє Спецпрокуратура у сфері оборони Центрального регіону, командир однієї з військових частин підполковник ЗСУ виписав своїм підлеглим 180 тис. грн премій за участь у бойових діях на території Чернігова. Слідство встановило, що дані військові не брали участі в боях і не були в той момент у військовій частині. У ході розслідування підозрювані частково компенсували завдані державі збитки.

Також спецпрокурори викрили ще одного командира підрозділу іншої військової частини, дислокованої на Чернігівщині. Він за аналогічною схемою виписав підлеглим 200 тисяч гривень "бойових".

відео дня

Командирам військових частин інкримінують ч.1 ст. 364 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 3 років позбавлення волі.

"Загалом з початку поточного року за процесуального керівництва прокурорів спецпрокуратури Центрального регіону задокументовано 12 випадків незаконних виплат військовослужбовцям на загальну суму понад 9,5 млн. грн., з яких прокуратурою забезпечено відшкодування близько 6 млн. грн", — йдеться в повідомленні.

Доплати військовим

Нагадаємо, що до Верховної Ради внесли проект постанови, який тимчасово блокує повернення виплат військовим в тилу в розмірі 30 тисяч гривень. Ініціатором проекту постанови є депутат від Партії "Голос".

Пізніше у Генштабі зробили важливу заяву, що доплати військовим виплачують також тим, хто перебуває на бойовому чергуванні і бере участь у відбитті повітряних нападів.

У Національному банку України проти повернення українським військовим доплат у 30 тисяч гривень. Там зазначили, що подібне може перешкодити переговорам з МВФ.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти