Металургів попередили про необхідність інвестувати в "зелене" виробництво

1 вересня 2021, 14:50
У сучасному світі екологічність виробництва стає таким же фактором конкурентоспроможності, як і його ефективність, зазначають ЗМІ.
металургія
Фото Вікіпедія

Українських металургів попереджають, що їм доведеться вкладати додаткові кошти в розвиток і екологічність свого виробництва.

"Мінпром" у статті "Сталеве вікно інвестицій" нагадує, що в липні Єврокомісія представила механізм застосування так званого вуглецевого податку - Control Border Adjustment Mechansim( CBAM): ним буде оподатковуватися вся продукція, що поставляється на ринок ЄС, чиє виробництво залишає помітний вуглецевий слід.

Як зазначив заступник директора ДП "Укрпромзовнішекспертиза" Сергій Поважнюк, CBAM може обернутися для української металургійної галузі збитками навіть до 1 млрд євро на рік. Крім того, можливі торговельні обмеження.

відео дня

"МінПром" нагадав, що найбільший металургійний холдинг країни – "Метінвест" – шукає майданчик під будівництво нового комплексу вартістю в 3,5-4 млрд дол., який допоможе знизити вплив сталевого виробництва на навколишнє середовище.

Також видання зазначає, що низку екологічних ініціатив "Метінвест" реалізує вже зараз: проводить реконструкцію газоочисних споруд, також планується завершити реконструкції аглофабрики ММК Ілліча. В цілому виключно в екологічні проекти компанія має намір інвестувати 0,5 млрд дол. протягом 4 років. Одне з наймасштабніших завдань - будівництво на комбінаті Ілліча цеху холодної прокатки, вартість проекту - понад 1 млрд дол.

Лідер українського гірничого видобутку - група Ferrexpo - робить ставку на декарбонізацію виробництва і на випуск Dr-окатишів, оскільки виплавка сталі з них генерує менше викидів парникових газів.

"У сучасному світі екологічність виробництва стає таким же фактором конкурентоспроможності, як і його ефективність. Тому інвестиції в "зелену" металургію актуальні як ніколи", - підсумували у виданні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти