Росія суттєво скоротить витрати на анексований Крим: названа сума

6 серпня 2020, 15:54
Москва скоротить витрати на утримання окупованого Криму протягом найближчих двох років.
Крим
Фінансування Криму скорочується через дефіцит російського бюджету / УНІАН

Російський Мінфін пропонує урізати витрати на утримання Криму і Севастополя на 17,6 мільярдів російських рублів у 2021 і 2022 році. Росіяни стверджують, що це пов'язано з припиненням дії програми економічного розвитку окупованих територій і політикою щодо збалансування федерального бюджету.

Про це повідомляє російське інформагентство РБК.

У повідомленні йдеться про те, що міністерство фінансів РФ планує знизити витрати на Крим і Севастополь на 8,5 мільярди рублів у 2021 році і на 9,1 мільярди рублів у 2022 році.

відео дня

Ця сума еквівалентна 240 мільйонам доларів США.

Такі заходи Москви пов'язані зі спробою подолання дефіциту бюджету, сформувавшогося через пандемію коронавірусної інфекції і різкого падіння ціни на нафту. читайте також"Медведчука з дружиною попалили": ЗМІ розповіли про поїздку кума Путіна до Криму

Раніше російський президент Володимир Путін заявив, що пандемія COVID-19 серйозно вдарила по світовій торгівлі та призвела до справжньої глобальної рецесії. Однією з головних проблем Росії він назвав катастрофічне зростання безробіття.

Нагадаємо, колишній радник Путіна економіст Андрій Ілларіонов заявляв, що Росія витрачає на фінансування анексованого Криму та окупованих районів Донбасу близько 4 мільярдів доларів США на рік.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти