Журналіст оголосив про плани Путіна щодо війни з Україною

4 квітня 2021, 17:13оновлено 21 квітня 2021, 21:33
У росіян з'явилися питання до влади, тому Кремль шукатиме способи знайти вихід із ситуації, вважає Іван Яковина.
Путина
Путін готується до війни проти України через складну економічну ситуацію у Росії - журналіст / Reuters

Економіка Росії опинилася у важкому становищі, і, незважаючи на підвищення цін у світі на нафту, держава зіткнулася з інфляцією. Курс рубля по відношенню до долара і євро знижується, а у росіян виникає все більше питань до влади. Для вирішення проблем Кремлю може знадобиться "маленька переможна війна" в Україні. При цьому Путіну потрібно вирішити проблему з рейтингами напередодні виборів до Держдуми, які пройдуть вже у вересні. Про це заявив журналіст Іван Яковина.

У ефірі каналу Україна 24 він заявив про те, що існують певні фактори, які підштовхують російське керівництво широкомасштабної агресії проти української держави. Це важка ситуація в економіці та інфляція. Люди бідніють, внаслідок чого зростає рівень претензій до держави.

"Кілька факторів, які підштовхують Путіна до відновлення широкомасштабної агресії проти України. Економіка Росії зараз знаходиться в дуже важкому становищі. Незважаючи на зростання світових цін на нафту, там швидко розкручується інфляція, в тому числі продуктова. Я маю на увазі, що наразі у Росії швидко зростають ціни взагалі на все – від туалетного паперу до імпортних автомобілів. Рубль щодо долара і євро падає. Люди відчутно бідніють", - зазначив Яковина.

За його словами, для того, щоб не допустити питань росіян до влади, Кремль готовий піти на нову війну як звичний спосіб досягнення мети, який було використано неодноразово і в різні роки. Причому зараз, в особливо критичній ситуації, Москва бачить саме такий вихід.читайте такожНардеп розкрив плани Росії щодо наступу на Україну

"Путін став президентом, почавши війну проти Чечні у 1999 році. У 2008 році він підтримав легітимність своєї рокіровки з Медведєвим, почавши війну проти Грузії. У 2013 році популярність Путіна пішла різко вниз, і він її підвищив у 2014 році, почавши війну проти України. Наразі його рейтинги знову котяться під гору. Путін - консерватор, такі люди мають тенденцію для вирішення проблем завжди використовувати метод, який раніше їм вже допоміг, в даному випадку я маю на увазі війну. Це особливо актуально, оскільки ситуація наразі стає особливо критичною", - вважає Яковина.

Також він додав, що завданням Володимира Путіна є підвищення рейтингу до вересня, коли пройдуть вибори до Державної думи РФ. На думку журналіста, новий парламент буде заново затверджувати правління Путіна у 2024 році. Щоб уникнути різних проблем з перезатвердження влади глава Кремля повинен провести "маленьку переможну війну", яка повинна завершитися або до кінця серпня, або до початку вересня.

"У вересні у Росії пройдуть вибори до Держдуми, саме цей майбутній склад Думи буде перезатверджувати самого Путіна у 2024 році. Відповідно, на виборах у вересні російському вождю потрібна абсолютно впевнена перемога, інакше у 2024 році з Кремля він може переїхати до в'язниці", - підкреслив Іван Яковина.

Ситуація на Донбасі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти