Жорсткий удар: США ввели нові санкції проти Росії та поплічників агресора

23 серпня 2024, 20:07
473
Під санкції потрапили понад 60 російських компаній, більше 100 юридичних та фізичних осіб.
Заседание парламента США, флаг России
Нові обмеження стосуються не лише російських оборонних компаній, але і їх поплічників / Колаж: Главред, фото: УНІАН, скрін з відео

У п'ятницю, 23 серпня, міністерство фінансів США оголосило про нові санкції проти фізичних та юридичних осіб, які причетні до ухиляння країни-агресора Росії від західних санкцій та більш як 60 компаній РФ у технологічній та оборонній галузі.

Як йдеться у пресрелізі відомства, нові обмеження стосуються більш як десяти транснаціональних мереж, що беруть участь у закупівлі озброєння і техніки для РФ та підтримують військово-промислову базу ворога.

Цей пакет санкцій охоплює 16 юрисдикцій і понад 100 фізичних та юридичних осіб. Загалом новий санкційний перелік США налічує понад 400 фізичних та юридичних осіб.

відео дня

Серед російських компаній, які попали під санкції ті, що займаються розробкою і модернізацією озброєнь, автоматизацією і робототехнікою, розробкою і придбанням електроніки подвійного призначення, цифровим спостереженням і штучним інтелектом.

Також Мінфін США наклав обмеження на підприємства, що займаються видобутком сталі, заліза та вугілля в РФ. Санкції зачепили і організації, які обслуговують ці компанії.

Що таке Міністерство фінансів США?

Міністерство фінансів США — один з виконавчих департаментів США. До завдань міністерства входять розробка й виконання економічної та грошової політики США, регулювання експорту та імпорту, фінансових організацій, збір податків, друк паперових доларів і карбування монет. Нині міністерство фінансів США має право фінансувати державні витрати за рахунок збору податків, запозичення у ФРС під випуск облігацій Казначейства, і збільшення державного боргу в обмеженнях, що встановлюються Конгресом, пише Вікіпедія.

Санкції Заходу проти Росії - що відомо

Декілька місяців тому США також запровадили санкції проти Росії. Вони спрямовані проти фізичних та юридичних осіб як у самій РФ, так і в третіх країнах, які допомагають окупантам у війні проти України.

Напередодні прем'єр-міністр Великої Британії Джеймс Кемерон закликав західні країни посилити санкційний тиск на країну-агресора Росію у відповідь на російські удари по енергосистемі України.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск зробив анонс звернення до польського Сейму щодо запровадження санкцій проти російської та білоруської сільгосппродукції.

Інші новини про санкційний тиск на РФ:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти