Зеленський поїхав до Німеччини: Берлін оголосить про пакет військової допомоги на € 2,7 млрд - Der Spiegel

14 травня 2023, 09:04
322
Це перша поїздка Володимира Зеленського до Німеччини з початку повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ в Україну.
Володимир Зеленський, Німеччина
Володимир Зеленський перебуває 14 травня в Німеччині / Колаж: Главред, фото: УНІАН

Президент України Володимир Зеленський у суботу, 14 травня, перебуває з офіційним візитом у Німеччині. Це його перша поїздка в цю країну з початку повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ в Україну. Востаннє Зеленський був у Німеччині на Мюнхенській конференції з безпеки у лютому 2022 року.

"Вже в Берліні. Зброя. Потужний пакет. ППО. Реконструкція. Європа. НАТО. Безпека", - написав глава держави у Twitter.

Скріншот Twitter

У суботу Зеленський відвідав Італію та Ватикан. Після цього федеральний уряд Німеччини забрав лідера України на VIP-літаку ВПС і доставив до столиці. Після входу в повітряний простір Німеччини урядовий літак із Зеленським на борту супроводжували винищувачі "Єврофайтер" зі складу аварійної групи ВПС. Пізніше ВПС оголосили, що вони "благополучно супроводили президента до Берліна", пише Spiegel.

відео дня

З міркувань безпеки точна програма Зеленського в Німеччині поки не оголошується. Однак ходили чутки, що його приймуть федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмаєр і канцлер Олаф Шольц.

Премія Карла Великого за європейські заслуги, яка була присуджена Зеленському та українському народу в грудні, буде вручена в Аахені в неділю, 14 травня.

Німеччина оголосить про військову допомогу на суму близько 2,7 млрд євро

Німеччина в найближчі тижні й місяці надасть Україні додаткову зброю на суму близько 2,7 мільярда євро, пише видання.

Серед іншого, німецька оборонна промисловість повинна надати:

  • 15 зенітних танків Gepard;
  • 20 бойових машин піхоти Marder;
  • 30 танків Leopard 1;
  • чотири зенітні комплекси Iris-t SLM.

Крім того, ЗСУ отримають 18 колісних гаубиць, боєприпаси для артилерії та систем ППО, понад 100 бойових броньованих машин та понад 200 розвідувальних безпілотників.

"Давайте залишатися непохитними в нашій підтримці України стільки, скільки буде потрібно", — заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц в програмній промові перед будівлею Європарламенту в Страсбурзі у вівторок, 9 травня.

Візит Зеленського до Італії

Президент України Володимир Зеленський у суботу, 13 травня, прибув до Італії з офіційним візитом. Це перша поїздка українського гаранта в країну після повномасштабного нападу агресора Росії.

Президент України провів окремі зустрічі з президентом Італії Серджо Маттареллою, главою уряду Джорджею Мелоні та керівником МЗС Антоніо Таяні. Також відбулася зустріч з Папою Римським Франциском у Ватикані.

Після переговорів з главою уряду Італії Джорджією Мелоні Зеленський заявив про важливі рішення для захисту українського неба.

"Сьогодні ми обговорили нашу співпрацю, зокрема, військову безпеку. Є дуже важливі рішення щодо захисту нашого неба", - сказав Зеленський.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти