Небо буде під потужним захистом: Зеленський у Римі оголосив про "дуже важливі рішення"

13 травня 2023, 19:00
Український гарант розповів, що в Італії також велись перемовини щодо реалізації "формули миру".
Владимир Зеленский в Италии
Зеленський оголосив про "дуже важливі рішення" для захисту неба / Колаж: Главред, фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський після переговорів з главою уряду Італії Джорджією Мелоні заявив про важливі рішення для захисту українського неба.

"Сьогодні ми обговорили нашу співпрацю, зокрема, безпекову, військову. Є дуже важливі рішення щодо захисту нашого неба", - сказав Зеленський, передає "Європейська правда".

Український гарант не уточнив, про що саме мовиться. Однак додав, що перемовини стосувались також реалізації "формули миру", про яку з Джорджею Мелоні говорили вже декілька разів.

"На жаль, Росія відповіла на нашу "формулу миру" ракетами і артилерією. Їх не цікавить мир", - додав президент.

Візит Зеленського до Італії

Президент України Володимир Зеленський у суботу, 13 травня, прибув до Італії з офіційним візитом. Це перша поїздка українського гаранта в країну після повномасштабного нападу агресора Росії.

Президент України проводить окремі зустрічі з президентом Італії Серджо Маттареллою, очільницею уряду Джорджею Мелоні та керівником МЗС Антоніо Таяні.

На другу половину дня, за даними журналістів, запланована зустріч з Папою Римським Франциском у Ватикані.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський 3 травня перебував з візитом у Фінляндії. Український гарант провів перемовини з фінським колегою Саулі Нііністе.

Зеленський під час своєї заяви сказав, що прибув до Фінляндії для того, щоб закликати дружні країни посилити підтримку України напередодні контрнаступу ЗСУ. Причому Зеленський висловив упевненість в отриманні Україною винищувачів після українського наступу.

Дивіться відео про те, як Італія передала Україні важке озброєння, серед якого, зокрема, ракетні системи залпового вогню та самохідні артилерійські установки:

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти