Зеленський назвав Трампа президентом та розповів деталі розмови із ним

20 липня 2024, 02:45
607
Президент України Володимир Зеленський у своєму повідомленні назвав Дональда Трампа президентом та розповів про розмову із ним.
Зеленський назвав Трампа президентом та розповів деталі розмови із ним
Зеленський поговорив із Трампом / колаж: Главред, фото: УНІАН, Вікіпедія

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну зустріч із кандидатом у президенти США Дональдом Трампом. Про це Зеленський повідомив на своїй сторінці у мережі Х.

"Я поговорив з Дональдом Трампом, щоб привітати його з висуванням у кандидати в президенти США від Республіканської партії та засудити шокуючу спробу вбивства в Пенсільванії. Я побажав йому сил та абсолютної безпеки в майбутньому", - заявив президент у соцмережах.

Проте, Зеленський підкреслив у своїй заяві наступне: ""Ми домовилися з президентом Трампом обговорити на особистій зустрічі, які кроки можуть зробити мир справедливим і справді тривалим". Тобто український глава держави визнав Трампа президентом, можливо це було пов'язано з тим, що Трамп раніше вже був главою США.

відео дня

За його словами, він говорив "життєво важливою" підтримці двох головних американських партій та двох палат американського конгресу "у захисті свободи та незалежності нашої країни".

В свою чергу Трамп написав: "Він привітав мене з дуже успішним Національним з'їздом Республіканської партії та висуненням кандидатом у президенти Сполучених Штатів від Республіканської партії. Він засудив жахливу спробу вбивства минулої суботи і зазначив, що американський народ об'єднується в дусі єдності в ці часи".

Вибори в США та війна в Україні

Нагадаємо, раніше стало відомо, якщо Дональд Трамп переможе на президентських виборах, то Європа платитиме більше за допомогу Україні. Про це заявив колишній посол США в Німеччині, близький соратник політика Річард Гренелл в інтерв'ю Bild.

Президент США Джо Байден не планує припиняти свою участь у передвиборчих перегонах. Він хоче перемогти свого конкурента Дональда Трампа.

Політичний аналітик Олександр Кочетков в інтерв’ю Главреду пояснив, хто для Росії буде більш вигідним: непередбачуваний та ексцентричний Трамп чи вкрай обережний та млявий Байден.

Також читайте більше новин про вибори в США:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти