Збирають дані з соцмереж: у Литві порадили перестати користуватися популярним додатком

28 лютого 2023, 21:03
У Міноборони Литви заявили, що одна з найпопулярніших соцмереж може збирати дані користувачів та передавати китайським розвідникам.
Збирають дані з соцмереж: у Литві порадили перестати користуватися популярним додатком
TikTok може передавати дані користувачів китайським розвідникам / УНІАН

Одна з найпопулярніших соцмереж може бути замішана у передачі особистих даних користувачів китайській розвідці. Про це заявив керівник групи Міноборони Литви з безпеки та політики у сфері інформаційних технологій Антанас Алекнавічюс, повідомляє Delfi.

Мова йде про TikTok. У Міноборони Литви порадили видалити цей застосунок. Там не виключають, що китайська розвідка може ділитися отриманими даними з іншими державами.

"Цей застосунок не входить до нашого списку дозволеного програмного забезпечення, тому його справді не повинно бути на жодному пристрої", — сказав Алекнавічус.

відео дня

Раніше хакери зламали центральні російські телеканали, які віщають за кордоном через супутник. У підсумку замість звичної російської пропаганди глядачам показували правду про війну РФ проти України. Кібератаки були здійснені на "Перший канал", "Росія" і НТВ.

Також хакери "злили" дані про результати тесту на коронавірус, який робив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко. Вони зламали медичний центр управління справами самопроголошеного президента Білорусі і виклали у відкритий доступ понад 70 файлів – електронних варіантів довідок про ПЛР-тестування на коронавірус на ім'я Олександра Лукашенків і його сина Миколи.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти