Вступ Фінляндії у НАТО буде швидким і гладким – Столтенберг

12 травня 2022, 13:49
Генсек заявив, що члени Альянсу тепло зустрінуть нову країну у своїх лавах.
Вступ Фінляндії у НАТО буде швидким і гладким – Столтенберг
Вступление Финляндии в НАТО будет быстрым и гладким – Столтенберг/ Reuters, ua.depositphotos.com

Процес вступу Фінляндії у Північноатлантичний альянс буде швидким і гладким, а члени НАТО тепло зустрінуть її у своїх лавах.

Про це заявив генсек Альянсу Єнс Столтенберг, пише Reuters. За його словами, вступ цієї країни в НАТО зміцнить як західний військовий альянс, так і саму Фінляндію.

"Якщо Фінляндія вирішить подати заявку, її тепло зустрінуть в НАТО, і процес вступу буде гладким і швидким", – наголосив Столтенберг.

За словами генсека Альянсу, Фінляндія – один із найближчих партнерів НАТО зі зрілою демократією. Столтенберг зазначив, що ця країна зможе внести важливий внесок у безпеку Європи.

Можливий вступ Фінляндії у НАТО

Нагадаємо, ще наприкінці лютого цього року представниця МЗС РФ Марія Захарова пригрозила Фінляндії "серйозними наслідками", якщо та вступить у НАТО.

В середині квітня Росія почала стягувати війська до кордону з Фінляндією після того, як в Гельсінкі заявили про намір вступити до НАТО. На території РФ у напрямку до кордону з Фінляндією було помічено пересування важкого озброєння, включаючи ракетні системи.

У той же час було помічено, що Фінляндія теж почала перекидати військову техніку до кордонів з РФ.

На початку травня стало відомо, що Росія у своїх спробах залякати Фінляндію уже готова розірвати угоду про оренду Сайменського каналу, який є однією з найголовніших транспортних артерій фінської держави.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти