Війська РФ біля кордонів України і запуск "Мінська": у Москві вибухнули вимогою до Заходу

15 лютого 2022, 02:43
Зниження градусу напруженості біля кордонів України, мовляв, повинен забезпечити Захід, сказав Олег Постніков.
МЗС Росії
Захід повинен забезпечити реалізацію Києвом Мінських угод - МЗС Росії / Reuters

Заступник керівника департаменту з питань нерозповсюдження і контролю над озброєннями МЗС РФ Олег Постніков заявив про те, що, мовляв, це Захід, а не Москва, повинен працювати над дескалацією ситуації біля кордонів України, забезпечивши реалізацію Києвом Мінських угод щодо Донбасу. За його словами, теми, позначені США на перемовинах з Росією, мовляв, не відповідають головному плану діалогу.

Як повідомляє Інтерфакс, у понеділок, 14 лютого, представник російського зовнішньополітичного відомства сказав, що теми, які запропонували США Росії для обговорення врегулювання кризової ситуації навколо України, мовляв, не відповідають "пакетному контексту" перемовин.

читайте такожЖодного діалогу з "ЛДНР", поступок по кордонах і суверенітету: Україна оголосила червоні лінії для РФ"Ті теми, за якими США позначили настрій на ділову розмову, вони вириваються з пакетного контексту, обумовлюються нашими попередніми кроками щодо деескалації ситуації навколо України", - вважає Постніков.

За його словами, мовляв, це не Росія повинна йти на деескалацію біля кордонів України, а Заходу нібито слід забезпечити реалізацію Києвом Мінських домовленостей.

"Нам там нема чого деескалувати. Це Заходу треба забезпечити деескалацію, перш за все досягнути від своїх підопічних у Києві неухильного і всеосяжного мінського комплексу заходів", - підкреслив Олег Постніков.

Дивіться відео ТСН - Держдума розгляне проект звернення до Путіна про визнання "ДНР" та "ЛНР"

Мінські угоди щодо Донбасу

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба раніше заявив, що Київ готовий виконувати Мінські угоди, але не в інтересах Росії. Москва наполягає на прямих перемовинах української держави з представниками російських окупаційних адміністрацій "ДНР" та "ЛНР" на Донбасі, що категорично неприйнятно для України.

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін казала, що конфлікт на Донбасі все ще можна врегулювати на базі "Мінська". Проблема полягає в різній інтерпретації домовленостей сторонами конфлікту. Досягти компромісу не вдасться допоки, доки Москва наполягатиме на запуску угод на шкоду суверенітету української держави.

Представник Києва в ТКГ щодо Донбасу Сергій Гармаш розповів, що Україна в рамках Мінського процесу готова обговорювати всі ініціативи з вирішення конфлікту, проте не збирається письмово реагувати на пропозиції російських представників ОРДЛО, оскільки вони не є стороною конфронтації.

Главред рекомендує:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти