"Влаштували істерику": журналіст розповів, чому росіяни розсердилися на переговорах у Мінську

23 липня 2020, 10:30оновлено 23 липня 2020, 20:00
Російська делегація вступила у жорстку суперечку з українською.
Росія, Україна, прапори
Росія, Україна, прапори / УНІАН

Напередодні на переговорах у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську стався "звичайний глухий кут".

Про це на своєму каналі в месенджері Telegram написав відомий журналіст /блогер Денис Казанський, нині ‒ один з представників України (від Донецька).

За його словами, під час переговорів у політичній підгрупі ТКГ російська сторона влаштувала істеричні випади ‒ через постанову українського парламенту №3809 про проведення місцевих виборів у 2020 році.

відео дня

"Що стосується політичної підгрупи, в якій я перебуваю, то там звичний глухий кут, без змін. Російські представники від ОРДЛО знову влаштували істерику - на цей раз через постанову Верховної Ради 3809 про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році", ‒ написав він.

Як стверджує Казанський, у даному документі постанові російську делегацію обурила фраза про те, що вибори на окупованих територіях можуть проводитися виключно після виведення всіх незаконних збройних формувань, керованих, контрольованих і фінансованих Російською Федерацією, російських окупаційних військ та військової техніки з території України". Росіяни вимагають, щоб українська сторона цю постанову скасувала.

"Але були, зрозуміло, ввічливо відправлені за відомою адресою", ‒ підсумував Казанський.

читайте також"Дрібна помста": Сивохо оцінив включення Гармаша і Казанського в ТКГ по Донбасу

Нагадаємо, раніше представник РФ на Мінських переговорах Борис Гризлов заявив про те, що контактна група погодила додаткові заходи щодо припинення вогню в зоні військового конфлікту на Донбасі. Вони наберуть чинності з понеділка, 27 липня 2020 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти