Велика Британія передала Україні новітні ракети Martlet - The Times

5 грудня 2023, 08:32
422
Ракети Martlet ефективні в боротьбі з цілими групами ударних дронів, зокрема іранських Shahed, які РФ використовує у війні проти України.

Прапор Великої Британії, війна в Україні
Офіційних підтверджень передачі Україні ракет Martlet поки немає / Колаж: Главред, фото: pixabay.com, скріншот

Велика Британія передала Україні новітні багатоцільові керовані ракети Martlet, які призначені для знищення безпілотників. Про це повідомила британська газета The Times. Офіційних підтверджень передачі Україні ракет Martlet поки немає.

Видання зазначає, що ракети Martlet ефективні в боротьбі з цілими групами ударних дронів, зокрема, іранських Shahed, які країна-агресор РФ використовує у війні проти України.

відео дня

Martlet - легка багатоцільова керована ракета, створена компанією Thales Air Defense. Вона перебуває на озброєнні у Великої Британії з 2021 року. Дальність дії - до 8 кілометрів.

Ракети Martlet
Ракети Martlet ефективні проти дронів / Фото: mil.in.ua

Особливістю LMM Martlet є використання двоканальної системи наведення - лазерної променевої та інфрачервоної на кінцевій ділянці наведення. Кумулятивно-уламкова бойова частина має масу 3 кг, при стрільбі по повітряній цілі підривається неконтактним лазерним детонатором.

Як повідомляв Главред, полковник армії Великої Британії у відставці Глен Грант заявив, що Росія готується до затяжної війни проти України на термін від 2-3 до 10-15 років. Москва "сподівається" на те, що західний світ рано чи пізно припинить підтримувати Київ і нібито відбудеться "корейський сценарій".

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що якщо не зупинити главу Кремля Володимира Путіна в Україні, він повернеться за добавкою. Умиротворення диктаторів веде до руйнування інтересів Лондона. На політику надії немає, безглуздо сподіватися на повернення світу в колишній стан.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти