У США почали розслідування проти сина Байдена

10 грудня 2020, 07:16
Хантера Байдена підозрюють у податкових злочинах.
Хантер Байден
Хантер Байден / Фото Reuters

Міністерство юстиції США зацікавилося бізнесом Хантера Байдена в Китаї. Предметом розслідування стали можливі податкові злочини сина обраного президента США Джо Байдена.

Про це повідомляє The Associated Press з посиланням на власні джерела.

На даний момент Федеральна прокуратура американського штату Делавер перевіряє податкові відрахування Байдена-молодшого. Зазначається, що податкове розслідування почалося ще в 2018 році. Видання не повідомляє, про які саме суб'єкти господарської діяльності чи комерційні відносини йдеться.

Водночас CNN з посиланням на обізнані джерела пише, що деякі з ділових угод Байдена були пов'язані з людьми, які, на думку ФБР, викликали заклопотаність контррозвідки. Зазначається, що це звичайна проблема при роботі з китайськими компаніями.

Напередодні Байден-молодший розповів, що сам дізнався про відкриту справу 8 грудня, коли прокуратура направила йому повістку до суду з податкових відрахувань.

"Я сприймаю це питання дуже серйозно, але я впевнений, що професійний і об'єктивний розгляд продемонструє, що я вів свої справи законно і правильно, зокрема за допомогою професійних податкових радників", — сказав Хантер Байден.

Тим часом Джо Байден заявив, що "пишається сином", а також зазначив, що "серйозні виклики" зробили Хантера лише сильнішим.

читайте такожПровідні соцмережі США обмежили доступ до статті про Байдена і корупцію в Україні

Нагадаємо:

  • Хантер Байден в 2014 -2019 роках входив до Ради директорів Української газодобувної компанії Burisma.
  • Цю компанію пов'язують з екс-міністром уряду Азарова Миколою Злочевським.
  • Команда президента Дональда Трампа неодноразово намагалася довести, що Байден-старший просував бізнес-інтереси сина в Україні, користуючись посадою віце-президента США.
  • Ситуація з сином Байдена стала причиною зовнішньополітичного конфлікту та ініціативи запуску процедури імпічменту президента Трампа в Конгресі. У підсумку нижня палата Конгресу - Палата представників - оголосила йому імпічмент, а верхня – Сенат – відхилила обидві статті звинувачення.
  • Під час перших передвиборчих дебатів Дональд Трамп заявив, що син його опонента під час роботи в Україні заробив "корупційні статки" - малася на увазі роботу у фірмі Burisma.
  • У жовтні американська газета New York Post опублікувала компрометуючі Хантера Байдена матеріали. Вони були знайдені в портативному комп'ютері, який залишили в ремонтній майстерні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти